Meurisse neemt voorschot op eindwinst in Murcia na winst eerste etappe Algemeen nieuws

Meurisse neemt voorschot op eindwinst in Murcia na winst eerste etappe

Door Bram van der Ploeg 14 februari 2020 | 16:48


Xandro Meurisse heeft de eerste etappe in de Ronde van Murcia gewonnen. Hij was de sterkste uit een kopgroep van tien, die verrassend genoeg alle ruimte kreeg van het peloton. Daardoor doen er eigenlijk ook nog maar een paar renners mee om het eindklassement.

Maar liefst elf renners legden het peloton al snel vanuit de start het vuur aan de schenen. Daar zaten met onder meer Meurisse (Wanty), Hector Carretero (Movistar), Lennard Kämna (BORA-hansgrohe) en Nikita Stalnov (Astana) goede namen bij. Met Movistar in de controle op kop van het peloton bleef de voorsprong lang binnen de perken, maar na dik honderd kilometer koers en de eerste twee beklimmingen (van derde en eerste categorie) achter de kiezen, liep de teller snel op.

Met nog 45 kilometer voor de wielen was de voorsprong gestegen naar tien minuten en moest het peloton zich serieus zorgen gaan maken. Movistar had Carretero vooraan en hoefde dus niet per se, helemaal niet toen Enric Mas vanwege een verkoudheid moest opgeven. Andere ploegen vonden het ook wel prima, waar het gat van de inmiddels nog tien overgebleven leiders vooraan bijna naar het kwartier liep. 

Carretero, Kämna, Stalnov en verder ook Jefferson Alveiro Cepeda, Jozef Cerny, Adam De Vos, Sergio Garcia, Thibault Guernalec, Meurisse en Antonio Soto mochten het gaan uitmaken en zodra de leiders dat door hadden, begon een golf van aanvallen. Iedereen zag zijn kans schoon, maar het was Kämna die daadwerkelijk een gaatje wist te slaan in de zware tien slotkilometers. 

Met de tong op het stuur ploegde de 23-jarige Duitser door het smerig oplopende gebied, maar toen hij steeds vaker achterom begon te kijken, zag hij Stalnov steeds dichterbij komen. Toen de 28-jarige Kazach erbij kwam, ging het tempo eruit en kwam alles vooraan terug bijeen. Bijna uit stilstand begon de kopgroep aan de slingerweg omhoog richting de finish en het was Meurisse die de grootste knal in petto had. Daarmee lijkt hij ook op weg naar eindwinst in Murcia. (foto: Sirotti, 2019)

Uitslag etappe 1 Ronde van Murcia

1. Xandro Meurisse
2. Adam de Vos + 0.04
3. Josef Cerny + 0.11
4. Thibault Guernalec ''
5. Lennard Kämna + 0.17
6. Nikita Stalnov +0.20
7. Jefferson Alveido Cepeda + 0.23
8. Sergio Garcia Gonzalez + 0.29
9. Héctor Carretero + 0.37
10. Antonio Jesus Soto + 0.51

Klassement na etappe 1 Ronde van Murcia

1. Xandro Meurisse
2. Adam de Vos
3. Josef Cerny
4. Thibault Guernalec
5. Lennard Kämna
6. Nikita Stalnov
7. Jefferson Alveido Cepeda
8. Sergio Garcia Gonzalez
9. Héctor Carretero
10. Antonio Jesus Soto


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws