Ciccone troeft zijn medevluchters af en wint solo Trofeo Laigueglia Algemeen nieuws

Ciccone troeft zijn medevluchters af en wint solo Trofeo Laigueglia

Door Jannick van der Hooft 16 februari 2020 | 16:12


Giulio Ciccone heeft dit jaar de Trofeo Laigueglia gewonnen. De Italiaan kwam in deze wedstrijd uit voor de nationale selectie en kon op het einde zijn medevluchters afschudden.

Het peloton had niet direct haast bij aanvang van deze editie. Vrij eenvoudig wisten twee vluchters een enorm gat met de rest van het veld te slaan. Matteo Baseggio (General Store) en Antonio Di Sante (Sangemini Trevigiani) sprokkelden in de eerste helft van de wedstrijd een voorsprong van meer dan negen minuten bij elkaar.

Toen vond men het wel welletjes in het peloton en startte de achtervolging. In rap tempo werden er minuten afgesnoept van de voorsprong. Ondanks de mega-voorsprong die het duo had, was het op iets minder dan vijftig kilometer van het einde klaar voor ze. Er waren echter genoeg andere renners die stonden te popelen om hun dienst vooraan af te lossen.

Nieuwe groep met Rosa en Ciccone probeert het

Diego Rosa, tegenwoordig rijdend voor Arkéa Samsic, was de eerste die een poging ondernam. Hij kreeg op iets meer dan dertig kilometer van de meet drie anderen met zich mee. Dat waren Marco Tizza  (Amore e Vita), Giulio Ciccone (voor de nationale selectie van Italië) en Biniyam Ghirmay (Nippo Delko Provence).

Op vijftien kilometer van het einde hadden de vier een voorsprong van een kleine halve minuut bij elkaar verzameld op een groepje achtervolgers. Naarmate ze dichter bij de streep kwamen, hoe duidelijker het leek dat zij voor de zege zouden mochten gaan strijden. Ciccone probeerde er vandoor te muizen en sloeg een klein gaatje.

Ciccone bleek al direct aardig in vorm te zijn, want een klein gaatje werd een groot gat. Met nog maar drie kilometer te gaan had hij twintig seconden voorsprong op de rest. Deze voorsprong wist hij succesvol te verdedigen richting de finishlijn, waar hij zijn zonnebril het publiek ingooide. Achter hem reed de Eritreër Ghirmay nog naar een tweede plek, vlak voor Rosa.

(Foto: Trek-Segafredo)

Uitslag Trofeo Laigueglia 2020

1. Giulio Ciccone
2. Biniyam Ghirmay +0.32
3. Diego Rosa ''
4. Andrea Vendrame +1.17
5. Lorenzo Rota ''
6. Evgeny Shalunov ''
7. Davide Gabburo +1.21
8. Marco Tizza +1.48
9. Andreas Kron +1.55
10. Filippo Conca ''


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws