Relletje in Algarve: Abandon De Kort door diep grind, Martin klaagt bij UCI Algemeen nieuws

Relletje in Algarve: Abandon De Kort door diep grind, Martin klaagt bij UCI

Door Bram van der Ploeg 22 februari 2020 | 12:16


De organisatie van de Ronde van de Algarve heeft na de derde etappe wat kritiek ontvangen vanuit het peloton. Meerdere renners van Trek-Segafredo gingen in de rit onderuit en volgens Dan Martin kwam dat door een onaangekondigd stuk gravel. Koen de Kort (foto) moet er zelfs door opgeven. 

Jasper Stuyven, De Kort (foto) en Edward Theuns gingen namens Trek tegen de grond en ze liepen daarbij allemaal kneuzingen en schaafwonden op. Kopmannen Bauke Mollema en Vincenzo Nibali ontliepen de val. De Kort heeft vocht in de knie en stapt in etappe vier niet meer op, maar de grote vraag is: hoe kwam de valpartij tot stand?

Martin laat via social media weten dat de organisatie daarin een rol heeft gespeeld. 'Ik heb met de UCI-commissarissen gesproken over de vele onverwachte stukken diep grind op het parcours. "Oh echt? Die hebben we niet gezien", klonkt het. Kennelijk hebben ze het gravel niet gezien, waardoor de Trek-jongens en Guillaume Boivin crashten. Hopelijk zijn ze oké.'

De valpartij vond plaats bij een bocht van negentig graden naar links over een rotonde. De drie mannen van Trek kwamen binnen op twaalf minuten van winnaar Cees Bol. Ploeggenoot Ryan Mullen zag de crash niet meteen, maar denkt wel mee: 'Hopelijk gooit deze val niet de voorbereidingen richting het klassieke voorjaar in de war, want alle drie gingen ze heel goed.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws