Teuns wint bloedstollende tijdrit Ruta del Sol, Fuglsang eindwinnaar Algemeen nieuws

Teuns wint bloedstollende tijdrit Ruta del Sol, Fuglsang eindwinnaar

Door Wilbert van der Velde 23 februari 2020 | 15:40


Dylan Teuns heeft de afsluitende tijdrit van de Ruta del Sol gewonnen. Hij besliste een hele spannende tijdrit met acht tiende ten opzichte van Jakob Fuglsang in zijn voordeel. De Deen werd wel net zoals 2019 eindwinnaar

Hoewel Fuglsang de afgelopen dagen een supersterke indruk maakte in de Ruta del Sol, was zijn voorsprong met veertien seconden op Mikel Landa en 35 seconde op Jack Haig nog niet onoverbrugbaar. Er waren dus nog mogelijkheden voor een verrassing. 

Straffe eindtijd Edmondson

En wat betreft de dagzege? Er stonden buiten Eduardo Affini weinig echte tijdritspecialisten aan het vertrek. De Italiaan stelde echter teleur en bezette al snel een tijd hoog in de top-tien. Een andere man met een goede tijdrit, vooral in de kortere tijdritten, is Alex Edmondson van Mitchelton-Scott

De Australiër zette al snel een hele rappe tijd neer. Menig renner beet zich stuk op de tijd. Het was dan ook duidelijk dat het van klassementsmannen moest komen om de tijd te kloppen. Ondertussen naderde Movistar-renner Nelson Oliveira ook de finish. De eindtijd van de gekende tijdrijder was echter dertig seconden langzamer dan de tijd van Edmondson.

Harper showt ook zijn tijdritkwaliteiten

Waar we Chris Harper deze week definitief als een sterke klimmer leerden kennen. Liet hij in de afsluiter van de Ruta del Sol ook zien dat hij een sterke tijdrijder is. Hij zette namelijk de tweede tijd neer op 28 seconden van snelste tijd. Na Harper moesten er nog veertien renners finishen.

Ondertussen reden Dylan Teuns en Brandon Mcnulty de twee snelste tussentijden. Edmondson begon langzaam toch wat nerveus te worden en terecht, want Teuns verbeterde zijn tijd met twee seconden! Het klassement leek in een definitieve plooi te vallen. Landa en Haig reden degelijke tussentijden, maar niet zo goed als Fuglsang. De Deen zette de tweede tussentijd neer op acht seconden van Teuns.

Fuglsang of Teuns?

De enige vraag die nog beantwoord moest worden was: wie wint de tijdrit, Teuns of Fuglsang? De Belg had een ruime marge bij de eerste tussentijd, maar op het laatste vlakkere stuk kan je veel verliezen. Wat een ontknoping! Fuglsang strandde op achttiende van Teuns. Hij werd echter wel net zoals 2019 eindwinnaar van de Ruta del Sol.

Uitslag etappe 5 Ruta del Sol

1. Dylan Teuns
2. Jakob Fuglsang ''
3. Alex Edmondson + 0.02
4. Pello Blibao + 0.03
5. Brandon Mcnulty + 0.09
6. Ion Izagirre + 0.17
7. Jack Haig + 0.24
8. Chris Harper + 0.31
9. Nelson Oliveira +0.32
10. Sonny Colbrelli +0.33

Eindklassement Ruta del Sol

1. Jakob Fuglsang
2. Jack Haig + 0.59
3. Mikel Landa + 1.12
4. Ion Izagirre + 1.18
5. Dylan Teuns + 1.45
6. Pello Bilbao + 1.47
7. Brandon Mcnulty + 3.08
8. Marc Soler + 3.21
9. Ruben Fernández + 3.33
10. Harm Vanhoucke + 4.12

(Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws