UCI over kalender: Grote rondes en monumenten prioriteit, mogelijk overlapping Algemeen nieuws

UCI over kalender: Grote rondes en monumenten prioriteit, mogelijk overlapping

Door Bram van der Ploeg 18 maart 2020 | 11:51


De UCI is voornemens om later dit seizoen de belangrijkste wedstrijden op de wielerkalender in te halen. Dat laat de wielerbond weten in een persbericht, na een overleg op dinsdag tussen enkele betrokken partijen.

In principe wil de UCI de wedstrijden die nog staan ingepland na april gewoon op de geplande data laten rijden, mocht tegen die tijd het coronavirus onder controle zijn. Daarna geeft de bond de prioriteit aan de drie grote rondes en de monumenten. De Giro d'Italia zal dus als één van de eersten een nieuwe startdatum krijgen. Ook de Tour de France en de Vuelta a Espana zijn belangrijk.

De UCI wil graag de grootste wielerwedstrijden zoveel mogelijk de ruimte geven, naar eigen zeggen 'om de sport zichtbaar te houden'. Hierbij houdt de bond al wel rekening met mogelijke overlapping tussen evenementen, ook buiten de wielersport. Of de vijf monumenten (Milaan-Sanremo, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en Ronde van Lombardije) allemaal gereden worden op dagen dat er niets anders staat gepland, is dus geen zekerheid.

UCI maakt seizoen langer, met grotere ploegen

Om de vele afgelastingen uit maart en april (en mogelijk ook mei) op te vangen, heeft de UCI de mogelijkheid om het huidige wielerseizoen op te rekken tot 1 november 2020. Ook het aantal renners dat mag deelnemen aan wedstrijden zal vermoedelijk worden uitgebreid. Daar is de UCI in ieder geval coulant in, kondigt het reeds aan. (foto: Sirotti, 2019)

Lees 3 Reacties

Tags:

Reacties

Unpaved
19 Mar 2020 om 07:08

Ja, virtuele Ronde van Vlaanderen, op de dag van de Ronde van Vlaanderen...heel Vlaanderen achter het scherm of op de Zwift...

Bram van der Ploeg
18 Mar 2020 om 13:18
Quote van Aart Planck
Waarom worden er nu als alternatief geen virtuele wedstrijden/rondes georganiseerd?
Redactie: Jullie enige idee?

Er zijn een boel ploegen die wel degelijk via Zwift e.d. bezig zijn. Ik denk niet dat je virtueel de kijker daadwerkelijk trekt en anders vast kan houden.

Aart Planck
18 Mar 2020 om 13:10

Waarom worden er nu als alternatief geen virtuele wedstrijden/rondes georganiseerd?
Redactie: Jullie enige idee?

Reageer


Meer nieuws