Ook bezorgdheid bij EF: 'Zijn erg afhankelijk van ons sponsorgeld' Algemeen nieuws

Ook bezorgdheid bij EF: 'Zijn erg afhankelijk van ons sponsorgeld'

Door Jannick van der Hooft 23 maart 2020 | 10:43


Nadat Patrick Lefevere eerder al zijn zorgen uitsprak over de financiële situatie van ploegen in tijden van het coronavirus, heeft nu ook Jonathan Vaughters zijn ideeën in de media gedeeld. Hij is dezelfde mening toegedaan als de ploegbaas van Deceuninck-Quick-Step, zo vertelt hij tegenover CyclingNews.

'We zijn erg afhankelijk van ons sponsorgeld. Wielrennen biedt veel waarde voor zo'n sponsor, maar als een bedrijf niet meer normaal kan opereren, maakt het niet uit hoeveel waarde je als ploeg aan ze kan geven', vertelt de ploegbaas van EF Pro Cycling bezorgd. 'Er zal geen enkel team zijn dat hierdoor niet geraakt wordt. Ook niet voor de teams met een contract voor meerdere jaren. Die is niets waard op het moment dat een bedrijf het financieel zwaar heeft.'

Vaughters ook optimistisch: 'Kan een kans zijn'

Dat maakt het een moeilijke situatie voor Vaughters: 'We hebben er nul controle over of de Tour de France doorgaat. We proberen wel interessante content voor onze sponsor te maken en onze fans betrokken te houden, maar dat is allemaal op de korte termijn.' Volgens de Amerikaan moet er daarom eens goed gekeken worden naar het sponsormodel in de wielersport: 'Dit kan een kans zijn om eens een stap terug te doen en te kijken hoe alles is opgebouwd. We kunnen dan zien wat we daadwerkelijk allemaal nodig hebben en wat niet.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws