Dumoulin baalt enorm: 'Er vallen weer heel veel ambities in duigen' Algemeen nieuws

Dumoulin baalt enorm: 'Er vallen weer heel veel ambities in duigen'

Door Ward Hilhorst 07 april 2020 | 09:40


Iedereen heeft het moeilijk met de coronacrisis, en Tom Dumoulin wil helemaal niet beweren dat het voor wielrenners extra erg is. Toch is hij wel een speciaal geval, aangezien hij sinds juni 2019 geen koers meer heeft gereden. Aan de Telegraaf vertelt hij over zijn mentale strijd.

Waar de Limburger benadrukt dat het leed voor andere mensen veel groter is, heeft hij het tegelijkertijd niet makkelijk. 'Als ik er aan denk wat voor ambities en dromen opnieuw in duigen vallen, is dat heel erg slikken. Nu heb je Tour de France nog als richtpunt en hoop je daar te kunnen koersen, al acht ik de kans dat die op de 27e juni start ook niet heel groot.'

Normaal zou hij dit allemaal in zijn eentje aanvliegen, maar hij is eerlijk genoeg om nu toe te geven dat hij een gesprek met een psycholoog wel overweegt. 'De laatste weken vind ik het namelijk steeds moeilijker om hier mee om te gaan.' Daarnaast is er nog een andere mogelijkheid om het leed te ontvluchten. 'Ik heb de Giro van 2017 nog niet teruggekeken, maar misschien is dat niet eens zo'n gek idee...' (Foto: Wesley van Bavel/In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws