Valverde denkt stiekem aan Toursucces: 'Raak snel in vorm, dat kan mij helpen' Algemeen nieuws

Valverde denkt stiekem aan Toursucces: 'Raak snel in vorm, dat kan mij helpen'

Door Bram van der Ploeg 08 mei 2020 | 10:25


Alejandro Valverde ziet voldoende mogelijkheden om nog iets van 2020 te maken. De veertigjarige Spanjaard beseft dat hij misschien wel een gouden kans heeft op succes, aangezien hij altijd snel de vorm hervindt.

In gesprek met Eurosport geeft Valverde aan dat hij doorgaans weinig wedstrijdritme nodig heeft om weer te pieken. 'Het seizoen gaat nog lang duren, dus is nu veel trainen niet logisch. In de Tour de France zullen veel renners hun piek halen, en in de wedstrijden erna zal die vorm wat afbotten. Het kan voor mij voordelig zijn dat er weinig rust zit tussen de races. Ik raak snel in vorm, al kost me dat de laatste jaren wel iets meer moeite. Dat kan mij helpen om een goede Tour te rijden.'

Valverde is in ieder geval van plan zijn gezicht vaak te tonen. Hij wil zoals oorspronkelijk gepland aantreden in de Tour de France, de Vuelta a Espana en hij heeft het WK wielrennen omcirkeld in de agenda. Verder noemt hij Strade Bianche, Milaan-Sanremo, Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl hardop. (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws