[Update] Zeeman verdedigt keuze Dumoulin om MPCC te verlaten: 'Goed argument' Algemeen nieuws

[Update] Zeeman verdedigt keuze Dumoulin om MPCC te verlaten: 'Goed argument'

Door Wilbert van der Velde 27 mei 2020 | 18:27


(26 mei 2020) Tom Dumoulin besloot zijn lidmaatschap van de MPCC op te zeggen, naar aanleiding van Parijs-Nice, waar hij het handelen van de MPCC 'hypocriet' vond. MPCC-baas Roger Legeay reageert bij Cyclingnews.

De MPCC heeft zich helemaal niet met Parijs-Nice bemoeid, legt Legeay uit. 'We hebben maar één statement over de pandemie en dat was ná Parijs-Nice. Toen zeiden we dat de renners de regels van hun overheden zouden moeten respecteren, en daar staan we nog steeds achter. Ik denk dat dat volkomen normaal en geloofwaardig is.'

Ook het gebruik van ketonen was een pijnpunt. De MPCC ziet dat als 'gevaarlijke stof', terwijl het niet op de dopinglijst staat. 'In een Belgisch onderzoek bleek dat ketonen de prestaties met vijftien procent bevorderden. Daarvoor waren ze niet verboden. Ik respecteer de keuzes van iedereen, maar de argumenten van Dumoulin waren simpelweg niet goed.'

Update - 26 mei 2020 (17.00 uur): Lefevere en Bruyneel achter Dumoulin: 'MPCC hypocriet'

Tom Dumoulin kwam met het opmerkelijke nieuws dat hij zijn lidmaatschap van de MPCC had opgezegd. Dat een belangrijke renner als hij dit openbaarde, was voor veel journalisten en prominenten voer tot discussie. In de Leiderstrui checkte al wie er nu gelijk had in deze discussie, de MPCC of de Nederlander. Ook Patrick Lefevere en Johan Bruyneel gaven op Twitter hun mening over de MPCC en waren hard voor de organisatie die 'schoon wielrennen' als belangrijkste streven heeft. Zie hieronder hun reacties. 

Update II - 27 mei 2020 (18.30 uur): Zeeman verdedigt keuze Dumoulin om MPCC te verlaten

Merijn Zeeman heeft begrip voor de beslissing van Tom Dumoulin om de MPCC te verlaten. Met name het argument ten aanzien van ketonen vindt de sportief directeur van Team Jumbo-Visma sterk. ‘Het advies van de MPCC is om ketonen niet te gebruiken. Dat laat Tom twee keuzes. Hij kan niks doen of eruit stappen. Hij stapte eruit omdat hij niet hypocriet wilde zijn. Ik denk dat hij een goed argument maakt’, vertelt Zeeman aan Cyclingnews.

Zeeman wil verder de werking van ketonen ook nuanceren. Het is volgens hem niet een wondermiddel. ‘Mensen denken dat ketonen het verschil tussen winnen en verliezen maakt. Maar wanneer je alle wetenschappelijke studies rondom ketonen volgt, dan weet je dat die aanname niet klopt.’ (Foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws