UCI publiceert herstartprotocol: Testen, bubbels en wel publiek Algemeen nieuws

UCI publiceert herstartprotocol: Testen, bubbels en wel publiek

Door Ward Hilhorst 20 juni 2020 | 08:26


In een persbericht heeft de UCI bekendgemaakt hoe ze van plan zijn om te voorkomen dat het wielerseizoen één groot corona-fiasco wordt. Ze laten de precieze maatregelen afhangen van lokale wetten die in koersen gelden.

Het publiek dat bij de wedstrijd komt kijken, buiten de start- en finishzone, ligt buiten de verantwoordelijkheid van de unie. De lokale autoriteiten zullen daarvoor een plan moeten opstellen. De UCI houdt zich natuurlijk wél bezig met de ploegen. Als een ploeg naar een wedstrijd gaat, vormen zij samen met de staf een 'bubbel', die verder met niemand in contact komt. Eenmaal gestart vormen al deze bubbels een grote bubbel.

Voor het starten van de bubbels zijn al deze mensen getest, en ook tijdens de koers zal er veel getest worden. De gezondheid van de renners zal streng worden gemonitord. David Lappartient is zeer positief gestemd over het plan. 'Dit protocol is erg belangrijk, zodat we weer kunnen beginnen met koersen. De maatregelen blijven afhankelijk van de wetten in de gastlanden, maar het is een grote stap om sport weer tot leven te wekken.' (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws