Aru wil 'show' geven: 'Laten zien dat ik bergop nooit meer hoef te lijden' Algemeen nieuws

Aru wil 'show' geven: 'Laten zien dat ik bergop nooit meer hoef te lijden'

Door Bram van der Ploeg 02 juli 2020 | 11:28


De wielerwereld kijkt in de Tour de France bij UAE Team Emirates deze zomer vooral naar Tadej Pogacar, maar als het aan Fabio Aru ligt, wordt hij de verrassing in het klassement. De Italiaan is er in gesprek met La Gazzetta dello Sport van overtuigd dat hij na twee dramatische jaren zijn oude vorm terug gaat terugvinden.

Het ging Aru tot de zomer van 2017 voor de wind. Hij won in zijn eerste zes seizoenen als prof bij Astana ritten in alle drie de grote rondes, hij schreef in 2014 de Vuelta op zijn naam en hij werd tweede en derde in de Giro's van 2014 en 2015. In 2017 werd hij Italiaans kampioen en reed hij enkele dagen in het geel in de Tour. Er prijkt ook nog een ritzege in de Dauphiné van 2016 op zijn palmares.

Sinds zijn overstap in 2018 naar UAE Team Emirates kwam de klad erin. Een slepende liesblessure, mentale problemen en valpartijen gooiden hem in een diep dal. Na een operatie aan een beknelde liesslagader kwam hij in 2019 nog wel hoopgevend terug met plek veertien in de Tour de France, maar Aru rijdt eigenlijk al twee jaar lang aan het elastiek als er gas wordt gegeven. 'Ik heb slechte momenten gekend, maar het gaat nu goed. Ik zal weer laten zien dat ik bergop nooit meer hoef te lijden', zo klinkt het nu. 

Aru: 'Top-15 in de Tour voor mij geen uitstekend resultaat'

Aru wordt vrijdag dertig jaar en dus is het nog niet te laat voor een herstart van zijn carrière. 'Ik zoek niet naar excuses, ik heb gewoon niets gepresteerd. Ik reed op een niveau dat niet bij mij hoort. Voor veel renners zou het behalen van een top-15 in de Tour een uitstekend resultaat zijn, maar voor mij was dat niet zo. Ik ben streng voor mezelf en de twee maanden na de laatste Vuelta a Espana waren vreselijk. Maar toen kwam het keerpunt. Ik ben mentaal omgeschakeld en voel dat er iets veranderd is.'

Voor Aru is het wel nu of nooit. Zijn contract loopt af en zijn laatste overwinning dateert van drie jaar geleden. Na een periode van training en kalmte wil hij straks weer uitdelen op zijn terrein. 'Het mooiste is dat wanneer je klimt en je met tien of vijftien over bent in een bergetappe, je dan kan aanvallen en anderen kan lossen. Ik wil een show geven. Je kunt dan misschien als vijfde binnenkomen, maar je hebt het wel geprobeerd. In de Tour van vorig jaar reed ik steeds op de vijftiende stek en was ik aan het lijden aan het elastiek. Het was als smakeloze pasta.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws