Na Sibiu Tour ook bibbers in Burgos na stijging coronabesmettingen Algemeen nieuws

Na Sibiu Tour ook bibbers in Burgos na stijging coronabesmettingen

Door Bram van der Ploeg 22 juli 2020 | 08:21


Het wielerseizoen zou eind juli feestelijk worden geopend in Roemenië en Spanje, maar het coronavirus denkt daar voorlopig anders over. Het deelnemersveld van de Sibiu Cycling Tour is reeds gemankeerd na enkele afzeggingen en de Ronde van Burgos houdt zijn hart vast.

Het Nieuwsblad meldt dat het aantal coronabesmettingen in de regio Burgos de laatste dagen is toegenomen. Het is de trend die in veel plekken in Europa zichtbaar is en Spanje vormt daarin geen uitzondering. Op maandag werden er negentien besmettingen gemeld, op dinsdag waren dat er 28. 

Het is nog geen reden voor paniek, maar de organisatie van de Ronde van Burgos houdt zijn hart wel vast. 'We zaten op een heel laag niveau van coronabesmettingen. Nog geen twintig per 100.000', aldus koersdirecteur Marcos Moral. In Burgos, doorgaans een kleine voorbereidingskoers voor de Vuelta a Espana, staat een ijzersterk deelnemersveld aan de start. Onder meer Mikel Landa, Enric Mas, Fabio Aru en Richard Carapaz zijn van plan te vertrekken. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws