Vroege starter Holler ontwijkt de regen en wint proloog Sibiu Cycling Tour Algemeen nieuws

Vroege starter Holler ontwijkt de regen en wint proloog Sibiu Cycling Tour

Door Wilbert van der Velde 23 juli 2020 | 18:50


Nikodemus Holler heeft verrassend de proloog van de Sibiu Cycling Tour gewonnen en is daarmee ook de eerste leider van de Roemeense wedstrijd. De Duitser startte voordat het begon te regenen en hield mede daardoor de snelste tijd tot het eind. 

De Sibiu Cycling Tour werd afgetrapt met een korte proloog van twee kilometer. Vorig jaar was de Nederlander Ivar Slik op hetzelfde parcours de snelste en dit jaar stond hij wederom aan het vertrek. Wilde hij weer winnen, dan moest hij afrekenen met stevige concurrentie, dit jaar deden er met BORA-hansgrohe en Israel Start-Up Nation namelijk twee WorldTour-ploegen mee. Vooral Mathias Brändle van Israel was vooraf één van de grote favorieten. Verder was het uitkijken naar de ervaren Tsjechische tijdrijder Jan Barta.

Vele regen extra obstakel voor renners op technisch parcours

Het parcours van de proloog bestond met name uit veel klinkers en enorm veel bochten. Handigheid met de fiets was dus net zo belangrijk als veel power. Daarnaast speelden de weersomstandigheden ook een belangrijke rol. De eerste tien renners kwamen nog goed weg, maar daarna kwam de regen in overvloed naar beneden en er stond een harde wind.

De Duitser Nikodemus Holler had het geluk om bij de eerste tien renners te horen en zette met 3.34 minuten de eerste richttijd neer. Zijn landgenoot Pascal Ackermann was op voorhand als topsprinter misschien wel een kanshebber voor de proloog, maar door het slechte weer besloot hij zich extra warm aan te kleden en het rustig aan te doen.

Zon breekt door en biedt kansen voor late starters

Het was alvast geen slecht idee van de Duitser, want meerdere renners kwamen in de spekgladde bochten ten val. Door het gladde parcours bleef de tijd van Holler lange tijd staan. Het was ondertussen gestopt met regenen, maar het was maar de vraag of de wegen zodanig zouden opdrogen dat latere starters daar nog voordeel uit zouden kunnen halen. 

De tijden van de binnenkomende renners werden steeds sneller, maar kwamen nog niet in de buurt van Holler. Het was vooral wachten op grootste kanshebbers Brändle, Barta en Slik. De kans dat Holler zou winnen werd echter steeds groter. Eén voor één kon de Duitser de renners wegstrepen. Niemand leek er meer aan te komen. Ook Barta, Brändle en Slik kwamen ruim tekort. Alleen Patrick Konrad moest nog aankomen, maar ook hij moest buigen voor Holler. (Foto: Sirotti)

Uitslag etappe 1 Sibiu Cycling Tour 2020

1. Nikodemus Holler 
2. Kacper Walkowiak + 0.02
3. Wojciech Sykala + 0.03
4. Adam Toupalík + 0.05
5. Matteo Rotondi + 0.09
6. Jon Knolle + 0.10
7. Patryk Stos + 0.12
8. Iustin-Ioan Vaidian + 0.13
9. Rudy Barbier ''
10. Patrick Konrad + 0.15

Klassement na etappe 1 Sibiu Cycling Tour 2020

1. Nikodemus Holler
2. Kacper Walkowiak + 0.02
3. Wojciech Sykala + 0.03
4. Adam Toupalík + 0.05
5. Matteo Rotondi + 0.09
6. Jon Knolle + 0.10
7. Patryk Stos + 0.12
8. Iustin-Ioan Vaidian + 0.13
9. Rudy Barbier ''
10. Patrick Konrad + 0.15


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws