Benoot zenuwachtig voor Strade Bianche, Van Aert klimt 'beter dan ooit' Algemeen nieuws

Benoot zenuwachtig voor Strade Bianche, Van Aert klimt 'beter dan ooit'

Door Bram van der Ploeg 29 juli 2020 | 13:21


Tiesj Benoot won in 2018 op prachtige en overtuigende wijze de Strade Bianche en staat komende zaterdag wederom met grote ambities aan het vertrek. ‘Ik hoop dat ik kan meedoen voor het podium’, vertelt hij aan Sporza.

Toch heerst er bij Benoot nog wat onzekerheid. De laatste WorldTour-koersen dateren immers alweer van maart en dus is het raden naar de vorm van de verschillende kanshebbers. ‘Het voelt een beetje alsof het opnieuw het openingsweekend is, spannend. Voor winst moet alles samenvallen, maar het zou dom zijn om nu al te zeggen dat het er niet inzit. Ik heb een goede ploeg en heb echt zin om te koersen. Ik voel me goed, maar ik verwacht niets.’

Van Aert mikt op winst: 'Klimmers eraf rijden op de grindstroken'

Wout van Aert gaat wel degelijk met grote ambities naar Toscane. De Belg van Jumbo-Visma werd de afgelopen twee jaar derde. 'Ik heb de laatste maanden erg veel bergop getraind en klim dan ook beter dan ooit. Ik heb me daar altijd goed bij gevoeld, nu heb ik er een schepje bovenop gedaan. Ik hoop dat het goed uitpakt', zo klinkt het bij Sporza. Van Aert weet echter wel dat hij solo zal moeten aankomen, wil hij winnen. 'Het plan is dus om de klimmers eraf te rijden op de grindstroken, al is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan.' (Foto: Sirotti, 2018 )


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws