Evenepoel grijpt onverwacht de macht in Burgos: 'Doel was om niet te lossen' Algemeen nieuws

Evenepoel grijpt onverwacht de macht in Burgos: 'Doel was om niet te lossen'

Door Bram van der Ploeg 30 juli 2020 | 16:55


Remco Evenepoel blijft verbazen. De pas 20-jarige Belg was in de derde etappe van de Ronde van Burgos oppermachtig tegen zijn concurrenten. Hij pakte de rit en de leiderstrui en stond na afloop voor de camera van de organisatie.

'Het was ongelofelijk zwaar, vooral het laatste gedeelte met de harde wind. Het was zwaar in de laatste kilometer, met wind op de kop. Gelukkig had iedereen daar last van, dus ik bleef pushen en hoorde dat mijn voorsprong bleef groeien', aldus Evenepoel, die zijn ploeg bedankt voor het werk tijdens de lastige etappe. 'Het was mijn taak om het af te maken, als bedankje voor de ploeg.'

Evenepoel had vooraf eigenlijk geen verwachtingen. 'Het eerste doel was om niet te lossen en tijd te verliezen, maar ik hoorde in mijn oortje dat ik iets moest proberen', vervolgt hij. Volgens zijn ploegleider in de auto zag Evenepoel er nog fris uit. 'De anderen waren aan het lijden en ik zat ook op de limiet, maar ik heb iets geprobeerd. Zonder risico's win je sowieso niet, nu zullen we proberen de trui tot het einde te houden. Het is nog niet in the pocket.' (foto: Sirotti, 2019)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Aart Planck
30 Jul 2020 om 17:02

Doel was om niet te lossen, laat me niet lachen... Ik gun het hem, het is fantastisch wat ie doet, maar zoals ik vorig jaar al meerderde malen voorspeld heb, voor de kijker is iedere vorm van spanning weg zolang deze jongen meedoet.

Reageer


Meer nieuws