Conti soleert naar knappe zege in Italiaanse wedstrijd Trofeo Matteotti Algemeen nieuws

Conti soleert naar knappe zege in Italiaanse wedstrijd Trofeo Matteotti

Door Tom van der Salm 29 augustus 2020 | 16:14


In de schaduw van de start van de Tour de France heeft Valerio Conti zaterdag de Italiaanse eendagswedstrijd Trofeo Matteotti op zijn naam geschreven. De Italiaan van UAE-Team Emirates plaatste zijn beslissende aanval op vijf kilometer van de finish.

Zoals zo vaak waren er heren die de koers liever van voren zagen, dus al vroeg vielen William Muñoz, Viesturs Luksevics, Valter Ghigino en Giulio Masotto aan om hun sponsoren in de kijker te rijden. De vier heren werden ruim voor de finish al gegrepen, waarna het aan Jacopo Mosca om zijn aanval te plaatsen. Lang bleef hij in zijn eentje vooruit, maar veertig kilometer voor het einde werd ook hij gegrepen.

Het peloton was op dat punt al wel serieus uitgedund, naar een man of zestig. Een val van onder meer Giovanni Visconti zorgde vervolgens voor verdere reductie van de grote groep, net voor de finale losbarstte door een aanval van man in vorm Luca Wackermann. De Italiaan kwam niet weg, iets wat even later een groepje van zes met Jan Bakelants wel lukte.

In dat groepje zat ook één van de grote favorieten, Conti. De vinnige Italiaan van UAE-Team Emirates plaatste een snedige versnelling op vijf kilometer van de finish, en bouwde al snel een voorsprong uit van vijftien seconden. Deze cartouche bleek genoeg voor de zege, ondanks een tegenaanval onder de rode vod van Diego Rubio en Daniel Savini. (foto: Sirotti)

Uitslag Trofeo Matteotti 2020:

1. Valerio Conti
2. Diego Rubio + 0.01
3. Daniel Savini + 0.04
4. Simone Velasco + 0.13
5. Vincenzo Albanese ''
6. Arven Livyns  ''
7. Mauro Finetto ''
8. Paulo Toto ''
9. Jan Bakelants ''
10. Gonzalo Serrano ''


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws