Merlier snelste in natte Brussels Cycling Classic, renners vallen na finish Algemeen nieuws

Merlier snelste in natte Brussels Cycling Classic, renners vallen na finish

Door Jannick van der Hooft 30 augustus 2020 | 15:12


De Brussels Cycling Classic is gewonnen door Tim Merlier. De Belg van Alpecin-Fenix was de snelste in de massasprint in een oplopende finale. Na de finish kwamen Nacer Bouhanni en Davide Ballerini direct ten val door het spekgladde wegdek.

Door de Tour de France zou men bijna vergeten dat er ook nog in andere delen van Europa gekoerst wordt. In België stond de Brussels Cycling Classic op het programma. Mogelijk droeg het feit dat de organisatie de startlijst van de wedstrijd pas ná de start van de wedstrijd zondagochtend bekendmaakte bij aan het feit dat er maar weinig over deze koers gesproken werd.

Vijf renners trokken ten aanval in de openingsfase van de wedstrijd. Daarbij was Jan-Willem van Schip als enige Nederlander bij betrokken. Hij werd vergezeld door Julien Duval, Jasha Sütterlin, Loïc Vliegen, Cedric Beullens en Julien Van den Brande. Zij pakten direct een aardige voorsprong bij elkaar. 

Regen teistert de renners in België

Het was regenachtig in België en dus werd het een zware wedstrijd voor de renners. Toen de koers achter de koplopers ontplofte, verdampte hun voorsprong als sneeuw voor de zon. Op ongeveer twintig kilometer van de streep zat hun koers erop. Het opende perspectieven voor andere ploegen om aan te vallen. Bij Deceuninck-Quick-Step liepen ze bijvoorbeeld al te azen.

Het was echter Jasper Philipsen die op de slotklim zijn goede benen liet zien. Hij trok het peloton uit elkaar. Hij kreeg Aimé De Gendt en Ilan Van Wilder met zich mee. De samenwerking tussen de drie Belgen was echter niet optimaal, waardoor het peloton weer kon naderen. Terwijl de hemelsluizen volledig openbraken, probeerden andere renners het nog, maar het leek er toch op dat de koers afstevende op een massasprint.

Ongecontroleerd gingen de sprintersploegen de laatste kilometer in. De mannen van Deceuninck-Quick-Step hielden het tempo hoog, waarna Dan McLay als eerste aanging voor ploeggenoot Bouhanni. De Fransman leek op de weg naar de zege, maar werd op de lijn geklopt door Belgisch kampioen Merlier. Ook Ballerini kwam op het nippertje nog over hem heen.

De finish bleek door de regen spekglad te zijn geworden, waardoor Bouhanni en Ballerini ten val kwamen. Nog niet bekend is wat hun verwondingen zijn. Op de video hieronder zijn de beelden van de sprint en val te zien. (Foto: Sirotti)

Uitslag Brussels Cycling Classic 2020

1. Tim Merlier
2. Davide Ballerini "
3. Nacer Bouhanni "
4. Florian Vermeersch "
5. Martin Salmon "
6. Pascal Ackermann "
7. Lawrence Naesen "
8. Romain Seigle "
9. Amaury Capiot "
10. Edward Planckaert "


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws