Démare bevestigt wonderbenen opnieuw en wint ook slotrit Poitou-Charentes Algemeen nieuws

Démare bevestigt wonderbenen opnieuw en wint ook slotrit Poitou-Charentes

Door Jannick van der Hooft 30 augustus 2020 | 15:45


Arnaud Démare heeft ook de slotetappe van de Tour Poitou-Charentes gewonnen. In een enerverende slotfase was de renner van Groupama-FDJ de snelste op een oplopende aankomststrook. Door zijn zege schreef hij ook het algemeen klassement op zijn naam.

Josef Cerny moest door zijn zege in de tijdrit van een dag eerder de leiderstrui in de Franse rittenkoers zien te verdedigen. Zijn voorsprong op concurrent Démare was voorafgaand aan de rit echter slechts één seconde. De heuvelachtige slotetappe leende zich uitstekend voor een plan hem nog uit de leiderstrui te rijden, rekening houdende met de vorm van de kersvers Frans kampioen.

Nadat de eerste vroege vlucht teruggegrepen was, mocht een andere groep renners het proberen. Deze bestond uit Iljo Keisse, Harry Tanfield, Damien Gaudin en Guillaume Van Keirsbulck. De sterke mannen konden een kleine voorsprong pakken op het peloton, maar wisten deze lang vast te houden.

Ook hier blijkt Démare de beste

Keisse probeerde het uiteindelijk solo, maar hij kon net niet uit de greep van het peloton blijven. Daardoor stevende het peloton af op een massasprint. Daarin was het de man in vorm Démare die de snelste bleek. De Fransman sprintte door zijn ritzege direct ook naar de eindzege van de Poitou-Charentes. Iván García Cortina legde beslag op de tweede plek in de rituitslag. Cerny kwam in de sprint niet in het verhaal voor, hij eindigde tweede in het eindklassement. (Foto: Sirotti)

Uitslag etappe 4 Tour Poitou-Charentes 2020

1. Arnaud Démare
2. Iván García Cortina "
3. Alexander Krieger "
4. Tosh Van der Sande "
5. Silvan Dillier "
6. Ricardo Minali "
7. Corné van Kessel "
8. Alfdan De Decker "
9. Thomas Boudat "
10. Orluis Aular "

Eindklassement Tour Poitou-Charentes 2020

1. Arnaud Démare
2. Josef Cerny +0.12
3. Joey Rosskopf +0.32
4. Thibault Guernalec +0.39
5. Alexis Gougeard +0.45
6. Benjamin Thomas "
7. Elmar Reinders +0.59
8. Julius Johansen +1.03
9. Yoann Paillot +1.10
10. Silvan Dillier +1.12


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws