Kron wint in Luxemburg na spectaculaire rit, Ulissi stelt geel veilig Algemeen nieuws

Kron wint in Luxemburg na spectaculaire rit, Ulissi stelt geel veilig

Door Ward Hilhorst 19 september 2020 | 14:13


De laatste rit van de Ronde van Luxemburg is een prooi geworden voor Andreas Kron. Diego Ulissi sprintte naar de tweede plek, waardoor het eindklassement voor de Italiaan was.

De etappe begon chaotisch. Een grote groep, elf man sterk, sprong weg en meerdere renners wilden ook nog de oversteek maken. In een poging de koers hard te maken ging Xandro Meurisse er zelfs al vrij snel in zijn eentje vandoor. Het zorgde voor een zware koers, waardoor er in het peloton mannen moesten lossen. In datzelfde peloton kwam een deel van de heren ten val door een vrachtwagen op het parcours. Het houdt niet op in Luxemburg...

De voorsprong van de koplopers werd netjes klein gehouden door UAE Team Emirates. Fred Wright en John Degenkolb wisten uiteindelijk met zijn tweeën weg te komen, met Charlie Quarterman vlak achter hun. Het gat met het peloton was bijna een minuut, maar Ulissi leek te twijfelen of hij de ritzege aan de mannen vooruit durfde te schenken. Ook Groupama-FDJ deed zijn best om het gat klein te houden.

Degenkolb en Geniets maken de koers hard

Dat laatste was in opdracht van Kevin Geniets, die daarna probeerde de oversteek te maken naar Degenkolb en Wright. Dat lukte niet, maar met nog tien kilometer te gaan kwam het van een hergroepering van de voorste 25 mannen in de koers. De ene na de andere man sprong weg uit de groep, waardoor het constant op een lint zat.

Een groepje van vijf kwam eventjes los, maar het gat was erg klein. Op de voorlaatste heuvel op zes kilometer van de streep ontplofte het weer, maar Ulissi kon niet alle aanvallen pareren. Hij moest zelf achtervolgen op drie aanvallers. Santiago Buitrago was de voorste, maar hij dacht met nog één ronde te gaan dat hij er al was. Hij stak zijn handen in de lucht, maar zijn benen waren daarna leeg.

Clément Champoussin, vorige week het onderwerp van onze IDL Neo, ging Buitrago voorbij en had nog vijf seconden over met twee kilometer te rijden. Andreas Kron overbrugde het gat. Op de laatste beklimming ging het hard tegen hard, Jan Bakelants kwam met een sterke aanval. Champoussin weerde zich kranig, terwijl Ulissi het alleen moest doen. Op de top kwam er een groepje van zeven samen, met Ulissi er netjes bij. De sprint uit de groep werd uiteindelijk gewonnen door Kron.

Uitslag etappe 5 Ronde van Luxemburg

1. Andreas Kron
2. Diego Ulissi "
3. Markus Hoelgaard
4. Jan Bakelants
5. Petr Vakoc
6. Clément Champoussin
7. Aimé De Gendt
8. Franck Bonnamour +0.06
9. Alexander Krieger "
10. Romain Hardy

Eindklassement Ronde van Luxemburg

1. Diego Ulissi
2. Markus Hoelgaard +0.25
3. Aimé De Gendt +0.27
4. Tim Wellens +0.35
5. Andreas Kron +0.38
6. Jan Bakelants +0.44
7. Alexander Krieger +0.47
8. Clément Champoussin +0.48
9. Petr Vakoc +0.50
10. Aurélien Paret Peintre +0.54

(foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws