Circus-Wanty Gobert neemt WorldTour-licentie over van CCC Team Algemeen nieuws

Circus-Wanty Gobert neemt WorldTour-licentie over van CCC Team

Door Lex Kersten 29 september 2020 | 17:29


Circus-Wanty Gobert is vanaf het seizoen 2021 officieel een WorldTour-ploeg, zo heeft de ploeg op haar eigen site bekendgemaakt. De Belgische ploeg van ploegleider Hilaire Van der Schueren neemt de WorldTour-licentie over van CCC Team, die geen nieuwe sponsor meer kon vinden.

Jim Ochowicz was eigenaar van CCC Team en was lang opzoek naar een nieuwe sponsor. Uiteindelijk staakte hij zijn strijd en was het Circus-Wanty Gobert die de licentie graag wilde overnemen. Daardoor is de ploeg de aankomende drie jaar gegarandeerd van alle grote wedstrijden. Daaronder vallen de belangrijke klassiekers en alle grote rondes. Circus-Wanty Gobert wordt hiermee de derde Belgische ploeg in het profpeloton, naast Deceuninck-Quick-Step en Lotto-Soudal.  

De ploeg heeft al een aantal jaar de ambitie om door te groeien en daarin lijkt deze licentie een belangrijke stap. De volgende stap lijkt om kwalitatief betere renners aan te trekken, dat beaamt ook manager Jean-François Bourlart. 'We zullen alles in werking stellen om de continuïteit van ons project in de WorldTour te verzekeren. Ik ben ervan overtuigd dat ons team van waarde gaat zijn in de WorldTour.' Op dit moment staan de Nederlanders Danny en Boy van Poppel, Maurits Lammertink, Welsey Kreder en Corné van Kessel onder contract bij de ploeg. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws