Jonge Brit Carr boekt eerste profzege in Prueba Villafranca, Bol zesde Algemeen nieuws

Jonge Brit Carr boekt eerste profzege in Prueba Villafranca, Bol zesde

Door Jannick van der Hooft 12 oktober 2020 | 13:55


Simon Carr heeft in een regenachtig Baskenland de Prueba Villafranca-Ordiziako Klasika op zijn naam geschreven. Het was de eerste profzege van de jonge Brit, die onlangs nog de beste jongere bleek in de Ronde van Portugal.

De Baskische wedstrijd, één van de oudste koersen ter wereld, werd dit jaar afgelegd in regenachtige omstandigheden. Zonder Movistar aan de start lagen er kansen open voor de ploegen van ProTour-niveau. Op het heuvelachtige parcours brak de wedstrijd op twintig kilometer van het einde volledig open. Een kleine groep, onder aanvoering van de mannen van Arkéa Samsic, wist zich los te breken.

In dat groepje zag Simon Carr dat hij één van de sterkste renners was, dus plaatste hij op zeven kilometer van het eind een aanval. De Brit van NIPPO DELKO One Provence kreeg de ruimte en reed solo naar de laatste kilometers. Jefferson Alvaro Cepeda probeerde hem nog te remonteren, maar ook hem lukte het niet. Uiteindelijk werd in de sprint van het achtervolgende groepje Kyle Murphy tweede. (Foto: Screenshot)

Video: Bekijk de Prueba Villafranca-Ordiziako Klasika 2020

Uitslag Prueba Villafranca-Ordiziako Klasika 2020

1. Simon Carr
2. Kyle Murphy
3. Winner Anacona
4. Jefferson Cepeda
5. Unai Cuadrado
6. Jetse Bol
7. Kévin Ledanois
8. Anthony Delaplace
9. Matis Louvel
10. Rafael Silva


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws