Arkea-Samsic geeft gehoor aan verzoek Greipel en beëindigt zijn contract Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Arkea-Samsic geeft gehoor aan verzoek Greipel en beëindigt zijn contract

Arkea-Samsic geeft gehoor aan verzoek Greipel en beëindigt zijn contract

Het contract van André Greipel bij Arkea-Samsic wordt per 31 december 2019 verscheurd. Dat heeft de ploeg bekendgemaakt. Greipel heeft zelf om de beëindiging van zijn contract gevraagd. De Duitser had nog een verbintenis tot en met 2020.

‘Vier weken geleden heb ik het team gevraagd of ze mijn contract aan het einde van 2019 wilden beëindigen’, zegt Greipel in het persbericht. ‘Daar hebben ze mee ingestemd. Ik wil ze bedanken voor dit jaar en ik had graag betere resultaten voor het team gehaald. Helaas heb ik me niet goed kunnen voorbereiden op onze grote doelen. Ik heb mijn capaciteiten slechts in twee weken Tour de France gevonden’, aldus de Duitser.

‘De Münsterland Giro wordt mijn laatste optreden in het shirt van Arkea-Samsic. Ik doe er alles aan om een zo goed mogelijk resultaat te rijden. Daarna neem ik een maand rust met mijn familie.’ Wat de toekomst voor Greipel brengt is nog niet bekend. Gezien zijn leeftijd zou het zomaar einde carrière kunnen zijn voor de 37-jarige Duitser. Over interesse van andere ploegen is niets bekend.

Algemeen directeur Emmanuel Hubert reageert: ‘Ik ben teleurgesteld in de prestaties van Andre dit seizoen. Onze prestaties samen zijn verre van bevredigend. Het beëindigen van zijn contract na één jaar is altijd een optie geweest. Desondanks hebben we een geweldig mens ontmoet, die door iedereen geliefd was, en van wiens ervaring we veel hebben geleerd. Persoonlijk vond ik Andre een groot kampioen en een mooi mens.’

Greipel kwam begin dit jaar over van Lotto Soudal, waar hij botste met manager Paul De Geyter. Indruk maken deed de elfvoudig Touretappewinnaar echter nooit. Zijn eerste en enige overwinning boekt hij in januari in La Tropicale Amissa Bongo in Gabon. Daar reed hij nog enkele malen top drie, wat hij in de rest van het jaar alleen in de GP Stad Zottegem deed, waar hij aanvaller Piotr Havik voor moest laten. (Foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws