Bauhaus wint slotetappe en klassement Saudi Tour na scheve sprint Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Bauhaus wint slotetappe en klassement Saudi Tour na scheve sprint

Bauhaus wint slotetappe en klassement Saudi Tour na scheve sprint

De laatste etappe van de Saudi Tour is door Phil Bauhaus gewonnen. In de sprint was hij te sterk voor Nacer Bouhanni, die daardoor de eindwinst ook naar Bauhaus zag gaan. Bouhanni kwam met veel misbaar over de finish, omdat Bauhaus nogal van zijn sprintlijn afweek.

Vroeg in de etappe was het rumoerig in het peloton. Eerst kwam een grote groep met daarin Mark Cavendish weg, maar zij hielden het niet lang vol. Daarna waren het Ángel Madrazo, Nigel Ellsay, Richard Jones en Jon Irisarri die de strijd aangingen met het Arkéa-Samsic van klassementsleider Nacer Bouhanni.

Waar zij eerst de ruimte leken te krijgen, was het peloton er met nog 65 kilometer te gaan wel een beetje klaar mee dat het gat zo groot was. Het tempo werd opgevoerd en het gat met de kopgroep was binnen de kortste keren nog maar anderhalve minuut. Het peloton piekte wat te vroeg en liet zodoende de teugels weer wat vieren. Bij ingang van de laatste dertig kilometer stond de teller weer op bijna drie minuten.

De mannen in de kopgroep bleven samenwerken, maar het peloton trapte het gaspedaal nog maar eens in. Met nog zeven kilometer te gaan was het met die samenwerking ook afgelopen, toen Ellsay demarreerde. Daardoor kon het peloton zich opmaken voor de sprint, die gewonnen werd door Bauhaus van Bahrain-McLaren. De Nederlander Arvid de Kleijn greep de derde plek. (Foto: Sirotti, 2019)

Uitslag etappe 5 Saudi Tour

1. Phil Bauhaus
2. Nacer Bouhanni "
3. Arvid de Kleijn
4. Timothy Dupont
5. Imerio Cima
6. Matteo Malucelli
7. Youcef Reguigui
8. Reinart Janse van Rensburg
9. Carlos Barbero
10. Jetse Bol

Eindklassement Saudi Tour

1. Phil Bauhaus
2. Nacer Bouhanni +0.02
3. Rui Costa +0.13
4. Youcef Reguigui +0.22
5. Heinrich Haussler +0.23
6. Carlos Barbero +0.24
7. Sergei Chernetski +0.25
8. Andreas Kron "
9. Geoffrey Soupe +0.26
10. August Jensen "


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws