België en Ronde van Drenthe profiteren van afgelastingen door corona Italië Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

België en Ronde van Drenthe profiteren van afgelastingen door corona Italië

België en Ronde van Drenthe profiteren van afgelastingen door corona Italië

De Belgische eendagskoersen in maart kunnen rekenen op een veel sterker deelnemersveld dan verwacht. Doordat de Strade Bianche reeds is afgelast en veel ploegen de Italiaanse voorjaarskoersen verder mijden, wordt er door de WorldTour-teams gezocht naar alternatieven. Ook de Ronde van Drenthe krijgt versterking.

Het nietige GP Monseré verheugt zich zondag al op sterkere renners en BORA-hansgrohe heeft lastminute een startbewijs gekregen. Deceuninck-Quick-Step en Lotto Soudal stonden al op de lijst. 'De grote ploegen die al toegezegd hadden, zullen wellicht met sterkere jongens komen nu en er komen ook ploegen bij. Er is plaats voor vier extra ploegen', wrijft organisator Rino Vandromme zich bij Sporza in de handen.

In de Ronde van Drenthe komt Jumbo-Visma alsnog aan de start op 14 maart. Dylan Groenewegen wordt het grote uithangbord van de ploeg. In gesprek met Wielerflits laat organisator Femmy van Issum weten dat er nog plek is voor meer. 'Wij gelasten niet af. Wij hebben ook nog kostenposten, dat wordt nog wel eens vergeten. Wij hebben schade als ploegen niet komen. Elk jaar betalen wij wedstrijdgeld aan de UCI, dat is al betaald, dus ik hoop dat zij daarbij ook aan ons denken.'

Nokere Koerse populair: 'Er is nog plaats voor één ploeg'

Nokere Koerse wordt op 18 maart verreden en kan ook al rekenen op meer aanvragen. Team INEOS viel af, maar Codidis en Jumbo-Visma hebben hun deelname al toegezegd. 'Tot op vandaag kunnen we zeggen dat er geen enkel probleem is en dat Danilith-Nokere Koerse zeker plaats heeft op woensdag 18 maart. Er is in ons deelnemersveld nog plaats voor één nieuwe ploeg. Dat mag zeker een WorldTeam zijn ook al hebben wij er reeds twaalf op de lijst staan', zo vertelt woordvoerder Robrecht Bothuyne aan Het Nieuwsblad. (foto: Proshots)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws