Bernal toont wel degelijk goede benen met tweede plek in Giro della Toscana Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Bernal toont wel degelijk goede benen met tweede plek in Giro della Toscana

Bernal toont wel degelijk goede benen met tweede plek in Giro della Toscana

Giovanni Visconti heeft de Giro della Toscana gewonnen. Na een leuke klimkoers in Italië was hij de sterkste uit een kopgroep van vier, met daarbij ook Tourwinnaar Egan Bernal. De kopman van INEOS, die vanwege het ontbreken van vorm afzegde voor het WK, werd tweede in de sprint.

Zhandos Bizhigitov (Astana), Alexis Guerin (Delko Marseille), Simon Pellaud (IAM Excelsior), Filippo Zana (Sangemini-Trevigianien) en Edoardo Zardini (Neri Sottoli - Selle Italia) waren de vijf voor de kopgroep en ze kregen de ruimte. Met nog negentig kilometer voor de wielen was het verschil naar het peloton 4.40 minuten.

Pellaud en Rosa in de aanval, Bernal test de benen

Toen de finale op de derde van drie lokale rondjes zich aandiende, kon Pellaud zich niet langer inhouden. Er werd niet samengewerkt vooraan, waardoor hij besloot aan te vallen. Op 37 kilometer van de meet had hij echter nog 1.26 minuten, maar nog geen vier kilometer later ontplofte het peloton. Diego Rosa was namens INEOS de eerste die aanviel op de Monte Serra, het grote obstakel in de finale.

Op 32 kilometer van het einde had Rosa Pellaud al te pakken, maar de eerste renners uit het peloton zaten niet ver. Met onder meer Bernal aan boord, zat het uitgedunde pak op dertig seconden van de leider van INEOS. Dat werd snel teniet gedaan toen Bernal drie kilometer later aanging. De Colombiaan kreeg alleen Nikolay Cherkasov mee, en de Rus nam zelfs over. Op de top kregen ze ook gezelschap van Giovanni Visconti en Pierpaolo Ficara.

Bernal valt aan in de afdaling, achtervolgers niet ver

Na de derde en laatste keer Monte Serra restte alleen een lange afdaling en een tamelijk vlakke lijn richting de meet. Bernal probeerde in de afdaling meteen afstand te nemen, maar hij kwam niet meteen af van zijn mede-kompanen. Bovendien zat een achtervolgend pelotonnetje op een half minuutje. Daar werd het tempo er wel uitgehaald door een crash van Andrea Garosio en Giovanni Carboni, wat voor de vier vooraan een geluk bij een ongeluk betekende.

Bernal en consorten behielden een een mooie voorsprong voor de achtervolgende groep en bij die groep brak richting de laatste tien kilometer uiteindelijk het elastiek. De vier vooraan mochten het gaan uitmaken, met een minuut voorsprong op zak. Visconti was de rapste man van de koplopers. Ficara en Cherkasov gingen aan, alvorens Ficara moest laten lopen. Bernal ging vervolgens de sprint aan, ging over Visconti heen, maar de Italiaanse routinier liet zich niet verrassen. (foto: Sirotti)

Uitslag Giro della Toscana 2019

1. Giovanni Visconti
2. Egan Bernal ''
3. Nikolay Cherkasov
4. Pierpaolo Ficara +0.13
5. Davide Gabburo +0.51
6. Eddie Dunbar +0.53
7. Andrea Vendrame +0.58
8. Merhawi Kudus
9. Warren Barguil
10. Ivan Rovny

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws