Bier drinken na afsluiting sprookje Roompot: 'Eeuwig zonde dat de ploeg stopt' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Bier drinken na afsluiting sprookje Roompot: 'Eeuwig zonde dat de ploeg stopt'

Bier drinken na afsluiting sprookje Roompot: 'Eeuwig zonde dat de ploeg stopt'

Het was even wennen voor de boegbeelden van Roompot-Charles. In de Sluitingsprijs Putte-Kapellen stond de laatste wedstrijd van de ploeg gepland. 'Een vreemd gevoel', zo noemt Michael Boogerd het bij de NOS.

De ex-coureur sprak de renners van de ploeg nog een laatste keer toe: 'Geniet ervan. Daarna gaan we bier drinken.' Na zes jaar (waarvan vijf in het peloton) houdt het project van Boogerd en co ermee op: 'Ik was er nog niet echt mee bezig, maar nu is het wel vreemd. Ik vind het eeuwig zonde dat de ploeg stopt.'

'Vreemd' was ook het woord dat Michael Zijlaard sprak over het stoppen van de ploeg. Volgens hem gaan veel jonge renners in Nederland nu problemen krijgen met het doorstromen naar de top: 'Alleen de grote talenten komen er nu door. Er zijn wel opleidingstrajecten gestart bij bijvoorbeeld Jumbo-Visma, maar die zijn ook gedeeld met buitenlanders. Je hebt dus minder kansen om jezelf te bewijzen.'

Van Ginneken: 'Roompot was daar heel goed voor'

Sjoerd van Ginniken betreurt de beslissing van de hoofdsponsor net zo zeer, met als uitgangspunt het Nederlandse wielrennen: 'Het gaat nu goed met het Nederlandse wielrennen, maar over een aantal jaar zijn renners als Dumoulin ook uitgefietst. Een nieuwe generatie moet dan klaar staan, maar helaas.'(Foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws