Bouhanni schrijft Parijs-Chauny op zijn naam na knap bochtenwerk Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Bouhanni schrijft Parijs-Chauny op zijn naam na knap bochtenwerk

Bouhanni schrijft Parijs-Chauny op zijn naam na knap bochtenwerk

Nacer Bouhanni heeft in Frankrijk Parijs-Chauny op zijn naam geschreven. Na een spannende slotfase wist hij net voor de sprint écht los kon barsten zich los te weken van het peloton. Met een kleine voorsprong snelde hij naar de zege.

Een kopgroep van zes renners probeerde richting de finish in Chauny de mogelijke massasprint te ontlopen. Onder hen was hardrijder Jan-Willem van Schip, waardoor de sprintersploegen flink aan de bak mochten om die groep te controleren. Groupama-FDJ knapte veel werk op voor hun kopman Arnaud Démare, die de afgelopen weken in bloedvorm verkeerde.

Met nog maar negen kilometer te gaan, had de kopgroep (inmiddels nog met vier) nog altijd twintig seconden voorsprong op het peloton. In een spannende slotronde was het groep tegen groep, maar met slechts twee kilometer te gaan viel de beslissing toch in het voordeel van het peloton.

Bouhanni wint met knappe bocht

De grote meute stevende vervolgens in sneltreinvaart af op de finish, waar een massasprint stond te wachten. Arkéa Samsic deed haar best Bouhanni goed af te zetten en na een knappe bocht had de Fransman een klein gaatje. Met zijn sprintersbenen wist hij zijn minieme voorsprong vast te houden en snelde naar de overwinning. Na zijn zege in de GP d'Isbergues is dit zijn tweede Franse zege in korte tijd. Danny van Poppel eindigde als derde, na Alexander Krieger. (Foto: Sirotti)

Uitslag Parijs-Chauny 2020

1. Nacer Bouhanni
2. Alexander Krieger ''
3. Danny van Poppel ''
4. Jérémy Lecroq ''
5. Arnaud Démare ''
6. Thomas Sprengers ''
7. Imerio Cima ''
8. Timothy Dupont ''
9. Pierre Barbier ''
10. Aaron Van Poucke ''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws