Breschel als sportdirecteur bij EF: 'Je werkt met mensen, niet met machines' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Breschel als sportdirecteur bij EF: 'Je werkt met mensen, niet met machines'

Breschel als sportdirecteur bij EF: 'Je werkt met mensen, niet met machines'

Het was sinds half augustus al bekend dat Matti Breschel na dit seizoen zou stoppen als prof, maar nu is ook duidelijk gemaakt wat hij na die carrière gaat doen. Hij blijft bij EF aan de slag en wordt er vanaf 2020 ploegleider. Momenteel is hij in de Vuelta om de kneepjes van het vak te leren.

Breschel deelde al een korte reactie op Twitter. 'Het was me al snel duidelijk. Toen ik een dertiger werd en moest nadenken over wat ik na mijn profbestaan zou doen, realiseerde ik me dat heel m'n leven in het teken stond van fietsen. Ik ben dus echt blij dat het team aan me heeft gedacht voor deze rol.

De volgende jaren moet Breschel zijn ervaring doorgeven aan de renners van EF. Hij heeft er al een idee hoe hij dat precies wil doen. 'In mijn carrière heb ik veel ploegleiders leren kennen die vergaten wat het was om renner te zijn. Ik ga proberen om dat niet te vergeten, de juiste woorden te gebruiken en negatieve gedachten om te zetten in positieve. Je werkt met mensen en niet met machines.

Wonderjaar 2010

De 35-jarige Deen imponeerde vooral in 2010, toen hij de beste was in Dwars door Vlaanderen en tweede werd op het WK. Ondanks dat hij dat jaar tijdens de Ronde van Vlaanderen ongelofelijk makkelijk reed op de Paterberg, werd hij door mechanische problemen pas vijftiende. Fabian Cancellara, Breschels teamgenoot bij Saxo Bank, maakte Tom Boonen vervolgens af in een tweestrijd, Breschel finishte als vijftiende. (Foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws