Bruyneel haalt uit naar LeMond en Fransen: 'Cortisonenkoningen!' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Bruyneel haalt uit naar LeMond en Fransen: 'Cortisonenkoningen!'

Bruyneel haalt uit naar LeMond en Fransen: 'Cortisonenkoningen!'

In HUMO heeft Johan Bruyneel weer eens zijn ongezouten mening gegeven. De Belg zit, samen met Lance Armstrong, vaak op het strafbankje, maar hij vindt dat oneerlijk. Vooral als hij naar andere winnaars kijkt.

Bjarne Riis bijvoorbeeld. Riis en Bruyneel hebben als ploegleider allebei dingen gedaan die helemaal niet door de beugel konden, maar de Deen is nu weer terug in het peloton. 'Het stoort me dat ze hem met open armen ontvangen. Het is goed dat hij een tweede kans krijgt, hij gaat niet nog een keer fout doen wat hij heeft gedaan. Alleen is zijn situatie precies dezelfde als de mijne, en maak ik geen schijn van kans.'

Sowieso heeft Bruyneel er last van dat renners uit Franse ploegen, en met name Greg LeMond, de hand boven het hoofd wordt gehouden. 'Hij zegt zelf altijd: 'I'm the only clean winner'. Dikke bullshit! Franse ploegen waren de cortisonenkoningen. Als je toppers die doping gebruiken verslaat, heb je zelf ook iets genomen.' (Foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws