Cancellara verdedigt imago: 'In Zwitserland ben ik normaal, in België niet' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Cancellara verdedigt imago: 'In Zwitserland ben ik normaal, in België niet'

Cancellara verdedigt imago: 'In Zwitserland ben ik normaal, in België niet'

Fabian Cancellara is misschien de laatste echte patron die het wielerpeloton heeft gehad. Iemand die de lijnen uitzette in het peloton, waar veel ontzag voor was en die beslissingen nam namens de groep renners. 'Ik ben gewoon mezelf gebleven.'

In gesprek met Cycling.be geeft Cancellara aan dat het moeilijk is om als flandrien een normaal leven te leiden. 'Tom Boonen werd razendsnel populair, maar in een wielergek land als België val je ook snel weer van je voetstuk. Het is moeilijk om met alles rondom je persoon om te gaan.' De vergelijking met Boonen is niet gek; de twee vochten jarenlang om titels in de kasseienklassiekers.

Cancellara beaamt het verschil tussen zijn thuisland Zwitserland en België. 'In Zwitserland ben ik een normaal persoon, maar dat ben ik in België niet. Daar ben ik veel beroemder dan in Zwitserland. Hier kan ik gewoon boodschappen doen, mijn kinderen naar school brengen. Ik ben blij dat ik altijd mijzelf ben gebleven.' (foto: Sirotti)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws