Colbrelli maakt favorietenrol waar en sprint in regen naar winst Gran Piemonte Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Colbrelli maakt favorietenrol waar en sprint in regen naar winst Gran Piemonte

Colbrelli maakt favorietenrol waar en sprint in regen naar winst Gran Piemonte

Sonny Colbrelli heeft een kletsnatte editie van de James Shaw gewonnen. De Italiaan van Bahrain-Merida ging de uiteindelijke sprint van heel ver aan, maar werd niet meer achterhaald.

Met Joey Rosskopf, Mikkel Honoré, Matteo Sobrero Filippo Ganna kreeg de koers in de stromende regen al snel een kopgroep van vier. Ze fietsten aardig door, maar kregen na 75 kilometer slechts een voorsprong van 2.15 van het peloton. Toen dit gat met nog honderd kilometer voor de wielen naar drie minuten steeg, zette het peloton wat meer aan.

Een grote aanval vanuit Lotto Soudal schudde de wedstrijd wat op. Ze kregen mannetjes mee en kwamen op 65 kilometer van de meet bij de vier koplopers. Het peloton liet dit niet toe, zat er al kort achter, maar rekende nu de volledige kopgroep in. Reden genoeg voor Matti Breschel om meteen in de aanval te gaan en het solo te proberen.

Nadat Breschel opnieuw werd ingerekend en Andrey Grivko op de pedalen ging staan, werd er in het peloton hard gevallen. Onder meer Thomas De Gendt en Bjorg Lambrecht hielden het voor gezien na deze crash. Vooraan moest er namelijk worden doorgefietst, want Grivko verdedigde met vijftien kilometer te gaan nog steeds twintig seconden voorsprong.

Ook de Oekraïner haalde het echter niet, waardoor het in de finale in één streep naar de natte finishstreep was. Ondanks een late uitval van James Shaw was het sprinten geblazen met een heel klein groepje. Colbrelli kwam daarin snel op kop en trok al vroeg aan. De Italiaan leek van ver te komen, maar werd niet meer ingehaald.

Uitslag Gran Piemonte 2018:

1. Sonny Colbrelli
2. Florian Senechal
3. Davide Ballerini
4. Jhonatan Restrepo
5. Riccardo Minali
6. Manuel Belletti
7. Christoph Pfingsten
8. Andrea Guardini
9. Barnabas Peak
10. Simone Velasco

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws