Durbridge stunt weer en verslaat Dennis in tijdrit; Gigante wint bij vrouwen Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Durbridge stunt weer en verslaat Dennis in tijdrit; Gigante wint bij vrouwen

Durbridge stunt weer en verslaat Dennis in tijdrit; Gigante wint bij vrouwen

Luke Durbridge heeft zijn Australische tijdrittitel met succes verdedigd. De renner van Mitchelton-Scott was woensdagochtend Nederlandse tijd een flink stuk sneller dan topfavoriet Rohan Dennis. Bij de vrouwen ging de titel naar Sarah Gigante.

Durbridge was in 2019 ook al de sterkste in de tijdrit en dat deed hij nu dunnetjes over. Waar Dennis vorig jaar op 22 seconden werd gereden, was dat verschil aan de meet nu 17,5 seconden. Chris Harper van Team Jumbo-Visma snelde naar plek drie, al was zijn achterstand met 1.53 minuten al fors.

Ook de titel van Gigante was best verrassend. De pas 19-jarige rekende in een spannende strijd af met Grace Brown, die tweede werd op negen seconden. Emily Herfoss completeerde het podium. Voor Gigante was het al haar tweede nationale titel bij de elite, nadat ze vorig jaar op haar achttiende de wegwedstrijd won bij de vrouwen.

Uitslag tijdrit Australië 2020, mannen

1. Luke Durbridge
2. Rohan Dennis +0.17
3. Chris Harper +1.52
4. Michael Hepburn +2.03
5. Nathan Haas +2.10

Uitslag tijdrit Australië 2020, vrouwen

1 Sarah Gigante
2 Grace Brown +0.09
3 Emily Herfoss +0.10
4 Amanda Spratt +0.41
5 Shara Gillow +0.52

(foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws