EF Education jubelt na machtsvertoon: '45 seconden over 16 kilometer bizar' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

EF Education jubelt na machtsvertoon: '45 seconden over 16 kilometer bizar'

EF Education jubelt na machtsvertoon: '45 seconden over 16 kilometer bizar'

De ploegentijdrit in de eerste etappe van de Tour Colombia 2.1 heeft meteen grote gaten geslagen in het klassement. EF Education First was spekkoper met een voorsprong van 45 seconden op nummer twee Deceuninck. De andere rivalen likten na afloop hun wonden.

'Een ploegentijdrit winnen is één van de meest speciale dingen die je kunt doen in het wielrennen', jubelt EF-sportief directeur Juanma Garate na afloop. Volgens de ploeg was EF zeker niet de grote favoriet, maar het liep uiteindelijk gesmeerd, zag ook ploegbaas Jonathan Vaughters. 'Ik wist dat we konden winnen, of er dichtbij zouden komen, maar 45 seconden voorsprong over zestien kilometer is bizar. Zo'n enorm verschil heb ik in de afgelopen tien jaar niet gezien in een ploegentijdrit.'

Uithangbord Rigoberto Uran kon in eigen land nog niet mee met zijn ploegmaats tot de finish. De Colombiaan herstelt nog van zijn blessure uit de Vuelta van vorig seizoen. Toch genoot hij zichtbaar van de indrukwekkende zege. 'Het was een prachtige dag. Ik was vooraf best nerveus, want het was een tijd geleden, maar ik voelde me klaar. De ploeg die we hier hebben is van een heel hoog niveau en het was een geweldig resultaat.' (foto: Sirotti, 2019)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws