EF Pro Cycling wil dat renners 44 procent van hun salaris inleveren Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

EF Pro Cycling wil dat renners 44 procent van hun salaris inleveren

EF Pro Cycling wil dat renners 44 procent van hun salaris inleveren

In navolging van meerdere andere WorldTour-ploegen wil ook EF Pro Cycling de salarissen van haar renners flink korten. De Telegraaf meldt een vermindering van 44 procent.

Vanwege de coronacrisis heeft de hoofdsponsor van de ploeg de afgelopen tijd al 15000 werknemers moeten ontslaan, financiële maatregelen voor de wielerploeg konden dan ook niet uitblijven. Renners hebben te horen gekregen dat het korten van de salarissen met 44 procent nodig is om iedereen tot het einde van het jaar te kunnen betalen. Momenteel is de ploeg in overleg met de zaakwaarnemers van de renners

Moreno Hofland, één van de drie Nederlanders bij de ploeg, baalt van de maatregel, maar heeft er alle begrip voor. ‘15.000 mensen staan er door de coronacrisis op straat, dat zijn er echt heel veel. Ik begrijp dat er wat moet gebeuren.’

Voor Sebastian Langeveld zou de maatregel misschien wel slechter kunnen uitpakken. De Nederlander is namelijk in het bezit van een aflopend contract. Toch houdt hij zich niet bezig met een situatie waarin hij zonder contract komt te zitten. ‘Ik heb vorig jaar laten zien dat ik conditioneel en fysiek nog echt niet op mijn retour ben. Nee, mijn carrière zal heus niet als een nachtkaars uitgaan.’ (Sirotti, 2019)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws