Evenepoel haalt gelijk na eindzege: 'Geen twijfel meer dat ik het niveau aan kan' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Evenepoel haalt gelijk na eindzege: 'Geen twijfel meer dat ik het niveau aan kan'

Evenepoel haalt gelijk na eindzege: 'Geen twijfel meer dat ik het niveau aan kan'

Remco Evenepoel reed zondagmiddag naar de eindzege in de Baloise Belgium Tour. De 19-jarige Belg werd daarmee de jongste winnaar in de Baloise Belgium Tour ooit. Een glunderende Evenepoel stond na de koers Sporza te woord. ‘Dit is een overwinning die me lang zal bijblijven.’

Het Belgische publiek in finishplaats Beringen onthaalde Evenepoel op mooie wijze bij de finish. Het publiek onthaalde hun landgenoot met een hard applaus. Dat bezorgde hem kippenvel. ‘Dat was echt heel mooi’, vertelde de renner van Deceuninck-Quickstep met een lach op zijn gezicht.

Hij vertelde ook wat hij had geleerd in deze koers. ‘Dat het meestal niet de koninginnenrit is die het klassement bepaalt.’ En hoe was het om leider te zijn in een klassement? ‘ Leider zijn in een koers is relatief gemakkelijk om de koers te bepalen. Zeker op een parcours dat je goed moet liggen, zoals bij mij in de Ardennen. Dan is het hopen op goede dagen en hopen dat je er niet doorheen zakt.’

Evenepoel ook zijn gelijk om de beloftencategorie over te slaan. 'Ik denk dat er geen twijfel meer mogelijk is dat ik dit niveau aankan', klinkt het uit de mond van de kersverse winnaar van de Baloise Belgium Tour. De jongste ooit, nota bene. (Foto: Deceuninck-Quickstep)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws