Fedeli verrast peloton in slotrit Ronde van Kroatië, Adam Yates pakt eindzege Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Fedeli verrast peloton in slotrit Ronde van Kroatië, Adam Yates pakt eindzege

Fedeli verrast peloton in slotrit Ronde van Kroatië, Adam Yates pakt eindzege

Alessandro Fedeli heeft vanuit de vroege vlucht de slotetappe van de ronde van Kroatië gewonnen. In een zinderende slotkilometer wist hij twee seconden over te houden op Jan Tratnik, die vanuit het peloton hard op kwam zetten. Adam Yates wist veilig te finishen en stelde zo zijn eindzege veilig.

De zesde en laatste etappe van de Ronde van Kroatië voerde de renners over 154 kilometer van Sveta Nedelja naar Zagreb. Onderweg kwamen de renners slechts één gecategoriseerde klim tegen. Deze klim van derde categorie lag op een kleine 49 kilometer van de streep. De renners zullen vooral uitgekeken hebben naar de finish passage. Driemaal moesten de renners de laatste 500 meter naar de finish met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,2% overwinnen.

Al vroeg in de etappe vormde de vlucht van de dag. Daarbij zaten twee Nederlanders van Metec-THK. Dylan Bouwmans en Stef Krul hadden gezelschap van Alessandro Fedeli, Florian Gamper, Patrick Gamper, Florian Kierner, Daniel Lehner en Matic Groselj. De vluchters hadden al snel een ruime voorsprong van meer dan vier minuten. In het peloton probeerden voornamelijk de Aziatische WorldTour-ploegen Astana en Bahrain-Merida de voorsprong van het zestal overbrugbaar te houden

Deze teams deden alles om de vluchters bij de lurven te kunnen grijpen, maar dit zou nog een hardnekkig gevecht worden. Fedeli vond het op enkele kilometers van de finish niet hard genoeg gaan vooraan en versnelde. Daarop volgde een spannend kat-en-muisspel van heel wat kilometers, tussen de Italiaan en een achtervolgend groepje met daarbij Stef Krul. Ook het peloton mocht nog niet uitgesloten worden om de dagzege.

Uiteindelijk was de slotfase er een om duimen en vingers bij af te likken. Fedeli ging de hellende slotkilometer op kasseitjes in met een kleine voorsprong. De pezige Italiaan wist deze voorsprong uiteindelijk knap te behouden op de finishlijn. Jan Tratnik sprintte voorbij de andere vluchters nog naar een tweede plek, voor Florian Kierner. (foto: Sirotti)

Uitslag etappe 6 Ronde van Kroatië

1. Alessandro Fedeli
2. Jan Tratnik op 0.02
3. Florian Kierner ''
4. Stef Krul ''
5. Alexander Edmondson 0.05
6. Dusan Rajovic ''
7. Adam Yates'''
8. Sjoerd Bax ''
9. Benjamin Hill ''
10. Quentin Pacher ''

Klassement na etappe 6 Ronde van Kroatië

1. Adam Yates
2. Davide Villella +0.22
3. Victor de la Parte +0.29
4. Andrey Zeits +0.42
5. Domen Novak +0.50
6. Alexis Guerin +1.09
7. Pierre Rolland +1.25
8. Brent Bookwalter +1.42
9. Sjoerd Bax +1.45
10. Radoslav Rogina +2.09

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws