Gesink over LottoNL-Jumbo: 'In het peloton straalt af dat dit een succesvol project is' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Gesink over LottoNL-Jumbo: 'In het peloton straalt af dat dit een succesvol project is'

Gesink over LottoNL-Jumbo: 'In het peloton straalt af dat dit een succesvol project is'

Robert Gesink heeft in een video van zijn ploeg LottoNL-Jumbo teruggeblikt op het afgelopen seizoen bij de wielerploeg. Gesink is tevreden over de ontwikkeling van team LottoNL-Jumbo. ‘We hebben gewoon heel veel klasse.’

De Nederlandse renner is vooral in zijn nopjes met het aankoopbeleid van de ploeg. 'We hebben fantastisch ingekocht voor volgend jaar en we hebben fantastisch opgeleid voor de komende jaren. Dat bij elkaar merk je gewoon dat er een heel hoog niveau zit in de ploeg’, aldus Gesink. Gesink vindt ook dat de vaste waarderen het fantastisch hebben gedaan. ‘Als ik naar de klassementen kijk van afgelopen seizoen, zitten we in alle grote rondes in de top tien. Soms zelfs met twee man, zoals in de Tour de France (Primoz Roglic en Steven Kruijswijk, red.).’

LottoNL-Jumbo heeft het beleid van de ploeg een aantal jaar geleden moeten aanpassen vanwege een re-organisatie. ‘We zijn een proces ingegaan waar de nadruk heel erg lag op verbeteren, persoonlijk begeleiden en de wetenschappelijke kant werd heel erg goed bekeken', zegt Gesink, die er vanaf het eerste uur bij was. 'Nu is heel erg op voeding ingezet. Dat is wel een goede ontwikkeling en dan zie je dat toptalenten voor onze ploeg kiezen. Dat geeft wel aan dat in het peloton afstraalt dat dit een succesvol project is.' (Foto: Screenshot LottoNL-Jumbo)

In oktober schreef In de Leiderstrui een artikel over de wederopstanding van team LottoNL-Jumbo. Lees dat artikel hier terug.

Bekijk hier de video van LottoNL-Jumbo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws