Jumbo-Visma: 'Kuss en Bennett zullen aardig kunnen meedoen in Burgos' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Jumbo-Visma: 'Kuss en Bennett zullen aardig kunnen meedoen in Burgos'

Jumbo-Visma: 'Kuss en Bennett zullen aardig kunnen meedoen in Burgos'

Team Jumbo-Visma heeft veel vertrouwen in de selectie voor de aankomende Ronde van Burgos. Dat wordt duidelijk uit de woorden van ploegleider Arthur van Dongen bij De Telegraaf. Ook gaat hij in op de promotie van Gijs Leemreize naar de proftak van de ploeg.

Van George Bennett en Sepp Kuss verwacht Van Dongen dat ze 'aardig kunnen meedoen' in de bergetappes in Burgos: 'Verder is het van belang dat ze steeds dichter in de buurt geraken van de vorm die straks in de Tour de France nodig is.' Met Pascal Eenkhoorn en Timo Roosen mikt men op de sprints in Spanje: 'De eerste aankomst lijkt op de finish van de GP Québec - een mooie gelegenheid te laten zien wat hij (Roosen, red.) kan.'

'Leemreize vestigde record bij inside test'

Ook Leemreize staat aan de start in Burgos. Zijn prestaties eerder dit jaar hebben indruk gemaakt op de ploegleider. Van Dongen denkt dat hij nog veel kan leren bij de ploeg: 'We hebben vertrouwen in hem als klimmer, bovendien zijn ze in die categorie in ons land niet dik gezaaid. Hij lijkt ons geschikt voor de kortere, explosieve aankomsten.' Dat bewees Leemreize al door eerder in de corona-tijd de KOM te pakken op La Redoute.

'Wat we zeker weten, is dat hij in de WorldTour al heel behoorlijk kan meekomen als het bergop gaat', vertelt Van Dongen. Voor welke rol Leemreize bij de ploeg in aanmerking zal komen, weet hij nog niet: 'Daar durf ik nu geen uitspraak over te doen. Dat is moeilijk in te schatten. Hij vestigde wel een record in onze ploeg bij een 'inside test', beter dan de WorldTour-renners. Op basis daarvan word je geen prof, maar het zegt wel wat in onze sport.' (Foto: Shoot Me Too / Instagram: @Remogino1

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws