Kelderman ziet kansen op Stelvio in het najaar: 'Kou voor mij niet slecht' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Kelderman ziet kansen op Stelvio in het najaar: 'Kou voor mij niet slecht'

Kelderman ziet kansen op Stelvio in het najaar: 'Kou voor mij niet slecht'

Wilco Kelderman was te gast bij Bureau Sport en vertelde daar over de dromen die hij nog heeft, zijn planning voor 2020 en de blessures die hem altijd maar blijven achtervolgen.

De nieuwe kalender zorgt voor werkgelegenheid binnen Team Sunweb. 'Ik weet mijn doel van dit jaar nog niet. De ploeg is druk bezig een planning te maken voor de hele ploeg. Ik denk dat ik nog steeds twee grote rondes kan doen. De Tour en dan de Giro of de Vuelta. Mij maakt het weinig uit, ik ben allang blij als ik weer kan koersen. Maar het is nog steeds onzeker. Als dit doorgaat, zou het super zijn.'

Oorspronkelijk was de Giro zijn doel en er is een goede kans dat dat zo blijft. 'Ik hoop voor podium te kunnen gaan, maar de klassementsrenners gaan echt niet afstappen voor de klassiekers. De spoeling zal nu wel wat dunner zijn, dus er is wel meer kans om kort te rijden. De kou is voor mij ook niet slecht, dus dat zal voor mij geen nadeel zijn.'

Kelderman: 'Als ik val, val ik gelijk heel hard'

Er werd ook nog ingegaan op de valpartijen die Kelderman alsmaar blijven achtervolgen. Hoe komt dat nou? 'De afgelopen drie jaar is geen seizoen blessurevrij geweest. Het heeft verschillende oorzaken. Ik val helemaal niet zo vaak, maar als ik val, val ik gelijk heel hard en breek ik meteen iets, dat is de kloterij een beetje. Vorig jaar toen ik mijn nek brak had het er mee te maken dat ik te gretig was.' (foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws