Jakobsen met Evenepoel naar de Giro, Bennett en Alaphilippe naar Tour Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Jakobsen met Evenepoel naar de Giro, Bennett en Alaphilippe naar Tour

Jakobsen met Evenepoel naar de Giro, Bennett en Alaphilippe naar Tour

Patrick Lefevere heeft in zijn column in Het Nieuwsblad één en ander uit de doeken gedaan over de selecties van Deceuninck-Quick-Step in de grote rondes. Fabio Jakobsen mag zich opmaken voor de Giro.

De ploeg heeft drie sprinters, en die krijgen allemaal één grote ronde voorgeschoteld. 'Sam Bennett naar de Tour, Fabio Jakobsen naar de Giro en Alvaro Hodeg naar de Vuelta. Nu de start in Utrecht niet doorgaat, zullen er minder sprintetappes zijn, maar nog altijd meer dan genoeg om prijs te rijden.'

Bij de ploeg hebben ze zo min mogelijk willen aanpassen aan de programma's die al gereden zouden worden. Dat geldt ook voor de mannen die minder excelleren als het vlak is. 'Remco Evenepoel zal de Giro rijden en dus geen Waalse klassiekers. Julian Alaphilippe doet de Tour, maar niet voor een klassement. Daarna volgen voor hem de Ardennen en normaal gezien ook nog altijd de Ronde van Vlaanderen. Een lange periode van koers, maar Julian kan dat aan.' (Foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws