Kragh Andersen soleert naar zege in vernieuwde Parijs-Tours, Terpstra tweede Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Kragh Andersen soleert naar zege in vernieuwde Parijs-Tours, Terpstra tweede

Kragh Andersen soleert naar zege in vernieuwde Parijs-Tours, Terpstra tweede

Søren Kragh Andersen heeft een vernieuwde editie van Parijs-Tours op zijn naam geschreven. De Deen liet tien kilometer voor het einde Niki Terpstra en Benoit Cosnefroy achter zich en soleerde naar de overwinning.

Kopgroep met Nederlander

Vroeg in de koers ontstond er een kopgroep van zes renners met daarin Sylvain Chavanel, Bernhard Eisel, Brian van Goethem, Thibault Guernalec, Dries De Bondt en Emile Vermeulen. Het zestal bouwde hun voorsprong uit naar vijf minuten.

Hoog tempo

Na twee uur koers, waarin de renners maar liefst 97 kilometer aflegden begonnen Quick-Step Floors, Cofidis en AG2R La Mondiale het tempo te verhogen. De voorsprong van de zes koplopers brokkelde langzaam af naar 55 seconden.

Door het kleine verschil durfden enkele renners de sprong naar het zestal te wagen. Tom Devriendt, Alex Dowsett en Johan Le Bonn sloten aan bij de koplopers.

Eerste onverharde stroken

Voor de eerste onverharde strook ontstond er onrust in het peloton. Die onrust leidde tot een valpartij waardoor het peloton in stukken scheurde. Christophe Laporte was het eerste slachtoffer van deze schifting.

Grote namen laten zich zien

Op de onverharde stroken ontstond er aanvankelijk een nieuwe groep van vijf met daarin Terpstra, Philippe Gilbert , Sep Vanmarcke, Kragh Andersen en Jelle Wallays. Door lekke banden viel de groep uiteen en ging de Deen er solo vandoor.

De renner van Team Sunweb kreeg eerst gezelschap van Terpsta. Het tweetal fietste een kleine voorsprong bij elkaar, maar meer dan 22 seconden werd het aanvankelijk niet. Ze kregen later gezelschap van Cosnefroy. In de achtervolgende groep probeerden Olivier Naessen, Vanmarcke en Valentin Madouas aansluiting te krijgen.

Nadat de renners de onverharde stroken hadden gepasseerd groeide de voorsprong van de voorste drie naar een kleine minuut. Met tien kilometer te gaan demarreerde Kragh Andersen weg van zijn medevluchters en werd niet meer bijgehaald.

Uitslag Parijs-Tours

1. Soren Kragh Andersen

2. Niki Terpstra

3. Benoit Cosnefroy

4. Oliver Naesen

5. Valentin Madouas

6. Tiesj Benoot

7. Sep Vanmarcke

8. Philippe Gilbert

9. Taco van der Hoorn

10. Jos van Emden

(foto: Quick-Step Floors/Getty Images)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws