LANCE-regisseur: 'Scène met LeMond zit Armstrong nog steeds dwars' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

LANCE-regisseur: 'Scène met LeMond zit Armstrong nog steeds dwars'

LANCE-regisseur: 'Scène met LeMond zit Armstrong nog steeds dwars'

Lance Armstrong is niet blij met de manier waarop regisseur Marina Zenovich een passage met Greg LeMond heeft weggezet in de ESPN-documentaire LANCE. Dat vertelde Zenovich in gesprek met Insider.

De regisseur ging in 2019 naar Austin om de complete film aan Armstrong te laten zien. Daar uitte de oud-renner zijn ongenoegen. 'Hij vindt niet dat ik de scène met LeMond zo waarheidsnauwkeurig als mogelijk heb laten zien', vertelt Zenovich. 'Kleine dingen zitten hem nog steeds dwars. Sommige mensen willen doorgaan met hun leven en sommigen niet.' Om die reden vond ze het nodig om LeMond in de documentaire te betrekken: 'Ik moest het hele verhaal vertellen.'

In de scène is oud-Tourwinnaar LeMond te zien op archiefmateriaal. Hij bespreekt daarin de proloogzege van Armstrong in de Tour de France van 1999: 'Ik was toen bijna in tranen, maar voelde me verslagen toen ik hoorde dat hij met Michele Ferrari samenwerkte. Als hij clean is, is het de grootste comeback in de sportgeschiedenis. Als hij dat niet is, is hij de grootste fraudeur.' (Foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws