L'Equipe: Total nieuwe sponsor ploeg Terpstra; budget en kans op Tour stijgen Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

L'Equipe: Total nieuwe sponsor ploeg Terpstra; budget en kans op Tour stijgen

L'Equipe: Total nieuwe sponsor ploeg Terpstra; budget en kans op Tour stijgen

Een goede kans dat Niki Terpstra vanaf Parijs-Roubaix niet meer de kleuren van Direct-Energie verdedigt. Volgens het Franse L'Equipe is olie- en gasconcern Total een grote kanshebber om de nieuwe naamgever te worden van de ploeg. In 2018 nam Total overigens al het Franse energiebedrijf al over. Er werd toen 1,4 miljard betaald voor bijna driekwart van de aandelen.

L'Equipe verwacht dat de media-aandacht rondom Parijs-Roubaix wordt aangegrepen om de naam van de nieuwe sponsor bekend te maken. Volgens bronnen van de krant zijn er al fotoshoots geweest met het nieuwe tenue. Daar zal het zwart-geel van Direct Energie plaats moeten maken voor het blauw en rood van Total.

Naast veranderingen in de naam en het tenue wordt er ook een grote verandering verwacht qua budget. Het huidige budget van zo'n tien miljoen euro zou enorm omhoog moeten gaan, richting het budget van de topploegen. Een stap naar de World Tour lijkt daardoor niets anders dan logisch. Als alles nog voor Parijs-Roubaix is geregeld lijkt ook een wildcard voor de Tour voor de nieuwe Total-ploeg, die moeten nog worden uitgedeeld, een zekerheid.

Nederlanders bij Direct Energie 

Direct Energie is sinds dit jaar de werkgever van Terpstra maar ook Pim Ligthart maakt deel uit van de ploeg die verder vooral Fransen herbergt. Verrassend genoeg was het niet Terpstra maar Ligthart die de eerste Nederlandse zege boekte voor de ploeg. Zondag was de voormalig Nederlands kampioen op de weg de sterkste in de Ronde van Drenthe. Ook Terpstra liet zich al van voren zien dit seizoen. Zo werd de kopman in de het klassieke voorjaar van de Franse ploeg al derde in Le Samyn en Kuurne-Brussel-Kuurne. (Foto: Direct-Energie)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws