Ligthart pakt de zege bij de mannen in Ronde van Drenthe Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Ligthart pakt de zege bij de mannen in Ronde van Drenthe

Ligthart pakt de zege bij de mannen in Ronde van Drenthe

Pim Ligthart heeft de zestigste editie van de Ronde van Drenthe gewonnen. De 30-jarige renner van Team Direct Energie ging in Hoogeveen als eerste over de sterkste. Hij was zijn directe tegenstander Robbert de Greef te slim af.

In het begin van de race was het tempo erg hoog . Dit maakte dat er na vijftig kilometer rijden nog steeds geen kopgroep gevormd was. Die kopgroep werd uiteindelijk gevormd met een man of veertien, waaronder Elmar Reinders. Hij was lang in de race om mee te dingen om de podiumplekken, maar haakte af vanwege een een lekke achterband.

Net als bij de vrouwen, viel ook bij de mannen de beslissing pas op de laatste kasseienstrook rond Echten. Ligthart sloeg daar toe en ontsnapte uit de kopgroep, met in zijn kielzog De Greef (Team Alecto). Ze kregen al vrij vlug een voorsprong van meer dan een halve minuut. In de sprint was Ligthart echter sterker dan zijn landgenoot. Nicola Bagioli kwam als derde over de streep.

Uitslag Ronde van Drenthe mannen

1. Pim Ligthart
2. Robbert de Greef
3. Nicola Bagioli
4. Emils Liepins
5. Hugo Hofstetter
6. Aksel Nommela
7. Edward Planckaert
8. Pawel Bernas
9. Marco Canola
10. Michael Gogl

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws