Matthews blij met zichzelf: 'Weinig profrenners kunnen wat ik deed in laatste koersen' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Matthews blij met zichzelf: 'Weinig profrenners kunnen wat ik deed in laatste koersen'

Matthews blij met zichzelf: 'Weinig profrenners kunnen wat ik deed in laatste koersen'

Met een dertiende plaats is een gevestigde naam in het wielerpeloton niet meer blij, maar dat geldt even niet voor Michael Matthews. De renner van Team Sunweb komt uit een periode vol blessureleed en reed zondag in Gent-Wevelgem zijn vierde koersdag, met een dertiende plaats als resultaat. Eerder behaalde de Australiër al een zevende plaats in Milaan-Sanremo en een dertiende plaats in E3 Harelbeke.

‘Ik wist dat ik niet goed genoeg was, maar ik geef niet op. Ik had helemaal niets meer over zondag. Het duurde een uur voor ik weer normaal kon ademen, ik was totaal leeg’, zegt Matthews, opgetekend door Cyclingnews. ‘Het was duidelijk niet zo goed als ik wilde, maar ik heb alleen nog maar vier koersen van boven de 200 kilometer gereden.’

‘Ik wist van tevoren dat het lastig ging worden om goed te rijden in de E3 en Gent-Wevelgem, maar uiteindelijk stond ik er wel. Ik denk niet dat veel profrenners kunnen doen wat ik deed in de laatste koersen, met een zeer beperkte voorbereiding. Het was puur vastberadenheid’, besluit Matthews. (Foto: Team Sunweb)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws