Nieuw wielerschema motiveert Landa: ‘Zo snel mogelijk weer normaal worden’ Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Nieuw wielerschema motiveert Landa: ‘Zo snel mogelijk weer normaal worden’

Nieuw wielerschema motiveert Landa: ‘Zo snel mogelijk weer normaal worden’

Mikel Landa denkt dit jaar nog de Tour de France, het WK en de Vuelta te gaan rijden. De 30-jarige renner van Bahrain McLaren laat in gesprek met Spaanse media weten dat de Tour de belangrijkste race is voor de wielerwereld.

De teamgenoot van Wout Poels kijkt ernaar uit om over drie maanden te gaan rijden en het wielerjaar te redden. In gesprek met TVE laat hij weten dat wielrennen draait om de Tour. ‘Omdat het de belangrijkste race is. Als de rest van de koersen eenmaal een datum heeft, vult de kalender zich weer en gaan we er nog een mooi seizoen van maken.’

De nieuwe data van de Tour bepalen zowel de planning van de Giro d’Italia als de Vuelta. ‘De nieuwe planning is mooi nieuws. Het is goed om te fietsen en alles zo snel mogelijk weer normaal te laten zijn. Dit geeft ons ook hoop om door te gaan en gefocust te blijven. Voor onszelf zorgen en trainen op de rollers, dat zijn onze opofferingen die deze situatie met zich meebrengt‘, aldus Landa.

De Tour betekent voor hem nu een ideale voorbereiding op de WK op de weg die 27 september wordt gehouden. Na het WK ligt de Vuelta in het verschiet voor de Spanjaard. (foto: Sirotti).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws