Wout Poels

Dit is de pagina van Wout Poels, een Nederlandse renner van Bahrain-Victorious. Poels won in 2016 Luik-Bastenaken-Luik en was een belangrijke pion in de successen van Team Sky in de grote rondes. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Poels en houdt tevens zijn biografie bij.

Wout Poels

De Nederlandse wielrenner werd bekend als renner van Vacansoleil, waarvoor hij in 2012 achtste eindigde in de Tirreno-Adriatico. Hij won het jongerenklassement. In de Ronde van Frankrijk van dat jaar raakte hij na een massale valpartij in de zesde etappe, zwaar geblesseerd. Met een gescheurde nier en milt, gekneusde longen en drie gebroken ribben fietste hij nog tien kilometer verder, voordat hij na aandringen van zijn ploegleider opgaf. 

Poels pakte in zeven grote rondes met INEOS liefst zes keer de zege

Gedurende zijn periode bij Team Sky (later INEOS geheten) van 2015-2019 was hij dertien keer zelf succesvol. De bekendste overwinning was toch wel in de klassieker Luik-Bastenaken-Luik in 2016. Meer nog stond hij zijn kopmannen Chris Froome en Geraint Thomas bij, bergop in lastige etappes van grote rondes. Van de zeven 'Grand Tours' die Poels reed wist hij er met zijn ploeg maar liefst zes te winnen. Viermaal tijdens de Tour de France (Froome twee keer, Thomas en Egan Bernal), eenmaal tijdens de Giro d'Italia met Froome en hij won met de Brit ook de Vuelta a Espana.

Na 2019 besloot Poels dan toch voor eigen kans te gaan. Hij tekende bij Bahrain McLaren, waar hij samen met Mikel Landa als kopman werd uitgespeeld in de grote rondes. Echt presteren in de grote rondes lukte de Limburger, op een zesde plek in de Vuelta na, nog niet echt. In 2021 besloot hij dus weer te switchen naar rittenkaper, wat hem zeer dicht bij de bollentrui in de Tour de France van 2021 bracht. 

Poels duikt in 2022 vooral in knechtenrol

Poels begon 2022 zeer sterk met een etappezege en het eindklassement in de Ruta del Sol. Na de overwinning in de Spaanse rittenkoers was het een vrij vergetelijk wielerjaar. In de Giro d'Italia hielp Poels kopman Mikel Landa naar een podiumplek in het klassement. In het najaar ging de Nederlander van start in de Vuelta, maar moest na acht etappes noodgedwongen afstappen door een positieve coronatest. Gelukkig voor Poels werd het seizoen met goed nieuws afgesloten: de 35-jarige Nederlander verlengde zijn contract bij Bahrain Victorious met twee jaar.

Wout Poels Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties