Oppermachtige Najar wint koninginnenrit Vuelta a San Juan en slaat dubbelslag Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Oppermachtige Najar wint koninginnenrit Vuelta a San Juan en slaat dubbelslag

Gonzalo Najar heeft in eigen land de vijfde etappe van de Vuelta a San Juan gewonnen. De Argentijn had op Alto Colorado een voorsprong van bijna twee minuten op de Spanjaard Óscar Sevilla, de derde plaats was weggelegd voor Rodolfo Andrés Torres.

Najar ging op vijftien kilometer van de top in de aanval. Al snel had hij een voorsprong van anderhalve minuut te pakken en niemand bleek meer in staat om ook maar enigszins in de buurt van hem te komen.

Door zijn overwinning is Najar tevens de nieuwe leider in de Vuelta a San Juan. Sevilla staat tweede in het algemeen klassement op ruim een minuut van de Argentijn. De Italiaan Filippo Ganna is op 1:22 de nummer drie.

Voor Najar, uitkomend voor Sindicato Empleados Públicos of San Juan, is het zijn eerste profzege. Wel veroverde hij afgelopen jaar al de Argentijnse titel. Met nog twee etappes te gaan lijkt Najar ook dicht bij de eindoverwinning van de Ronde van Argentinië.