Pauwels hangt na carrière van vijftien jaar fiets aan de wilgen Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Pauwels hangt na carrière van vijftien jaar fiets aan de wilgen

Pauwels hangt na carrière van vijftien jaar fiets aan de wilgen

Serge Pauwels zal volgend jaar niet meer actief zijn als professioneel wielrenner. Dat maakte de Belg bekend in een persbericht van zijn werkgever CCC Team. Hij was vijftien jaar actief als beroepswielrenner.

Pauwels stond de afgelopen maanden aan de zijkant bij zijn team vanwege een non-virale infectie, waarna hij ook nog te maken kreeg met een infectie aan de hartspier. De Belg wist succesvol te herstellen van beide kwalen, maar verkeert niet in voldoende wedstrijdvorm om zijn carrière in een wedstrijd af te kunnen sluiten. Dat meldt de ploegdokter van CCC Team.

De Belg kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn carrière en treurt niet dat hij zijn afscheid van het peloton op deze manier moet beleven: 'Ik ben niet het type renner dat nog een extra rondje rijdt op de Champs-Élysées of zoiets. Ik ben enthousiaster om te kijken wat de toekomst voor mij in petto heeft. Ik wil graag iedereen bedanken die een rol heeft gespeeld in mijn loobaan, van teamgenoten tot de staf, mijn familie en vrienden. Het was een onvergetelijke rit.'

Pauwels stond niet bekend als veelwinnaar in het peloton. Wel staat er een etappe in de Giro d'Italia op zijn palmares, na het schrappen van Leonardo Bertagnolli. Ook kreeg hij in 2017 de dagzege in de Tour de Yorkshire geschonken van ploeggenoot Omar Fraille, daarmee wist hij ook direct beslag te leggen op de eindzege in die wedstrijd. (Foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws