Peeters vreest voor Vlaamse klassiekers: ‘Ramp voor de hele wielerwereld’ Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Peeters vreest voor Vlaamse klassiekers: ‘Ramp voor de hele wielerwereld’

Peeters vreest voor Vlaamse klassiekers: ‘Ramp voor de hele wielerwereld’

Nu het Italiaanse voorjaar bijna definitief lijkt te worden afgelast door het coronavirus, wordt de vrees voor een afgelasting van het Vlaamse voorjaar ook groter. In gesprek met Sporza blikt ploegleider van Deceuninck-Quick-Step Wilfried Peeters alvast vooruit op een mogelijk noodlottig scenario.

‘De epidemie gaat snel. Vorige week waren hier nog geen gevallen, nu zijn het er al tientallen. De kans is groot dat ook België getroffen wordt’, begint Peeters zijn verhaal. Mochten de wedstrijden in Vlaanderen ook slachtoffer worden van het coronavirus, dan zou dat volgens de ploegleider niet alleen een ‘ramp’ zijn voor de Vlamingen, ‘maar voor de hele wielerwereld.’

Deceuninck-Quick-Step maakte eerder op de donderdag bekend dat het haar selectie voor Parijs-Nice zal aanpassen, mocht de Tirreno Adriatico niet doorgaan. Zo zullen onder andere Kasper Asgreen, Bob Jungels en Zdenek Stybar worden ingepast. Hoewel de Tirreno nog niet officieel is afgelast, verwacht Peeters dat het een kwestie van tijd zal zijn. ‘Ik denk dat de kans tachtig procent is dat de wedstrijd niet door zal gaan, het is gewoon te kort dag. Milaan-Sanremo is misschien nog een ander verhaal.’(Foto: Sirotti, 2013)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws